Visby Ladies värvar Johanna Wolde

18 AUG 2017 12:00
Visby Ladies värvar 21-åriga guarden Johanna Wolde som kommer närmast från spel i Mark Basket den förra säsongen.
  • Skapad: 18 AUG 2017 12:00

21 år gamla Johanna Wolde ansluter till Visby Ladies för spel säsongen 2017/18. Den 173 centimeter långa atletiska allround-guarden  kommer närmast från konkurrenten Mark Basket där hon säsongen 2016/17 spelade 30 matcher och snittade 22 spelade minuter per match säsongen 16/17. Johanna Wolde har tidigare spelat i Basketligan Dam med KFUM Fryshuset och Wolde besitter även erfarenhet från svenska U-landslag.

Sportchef Anders ”Leo” Pettersson säger såhär om Johanna Wolde:

Vi är glada att kunna kontraktera en talang med landslagsmeriter från svenska ungdomslandslag. Johanna har kommit tillbaka starkt från sin knäskada och visade förra säsongen i Mark att hon tillhör en av Damligans största talanger. Som den atlet Johanna är tillsammans med sin järnvilja så blir hon en viktig kugge i Ladies både offensivt och defensivt.

Johanna Wolde, hur ser din basketkarriär ut?

Jag var med U-16 landslaget och spelade både NM och EM 2012. Strax efter det skadade jag mig, och jag fick genomgå 5 operationer och en lång rehabperiod vilket ledde till att jag var borta från spel i 3 år men nu är jag tillbaka.

Varför valde du just Ladies?

Jag valde Visby Ladies för de bra träningsmöjligheterna och för att jag tror att vi kommer ha ett spännande lag den kommande säsongen.

Välkommen Johanna Wolde!

Foto: Christer Hansson