Hoppa till sidans innehåll

Visby Ladies värvar estländsk landslagsspelare

07 AUG 2018 11:14
Den 24-åriga estländska landslagsspelaren Janeli Lilleallik, som spelat i Oskarshamns BBK de senaste två säsongerna, kommer säsongen 2018/19 att spela med Visby Ladies.
  • Uppdaterad: 07 AUG 2018 15:29

Den 170 centimeter långa pointguarden hade en stor roll i Oskarshamn där hon var lagets enda heltidsproffs och därmed ofta fick utstå tuff uppvaktning från motståndarlagen, men trots det blev hon säsongen 17/18 assistbäst i sitt lag med 5.4 assists per match. Utöver de sportsliga kvaliteterna så har Janeli sedan första kontakten med klubben aviserat stort intresse för att utveckla ungdomsdelen i klubben och driva den framåt, vilket också varit ett stort skäl till varför klubben valt Janeli.  

 

Janeli Lilleallik, hur skulle du beskriva din spelstil?

Jag är väldigt passionerad och jag gillar att visa känslor när jag spelar. Jag ger alltid 110% och kämpar över hela banan. Jag gillar att skapa bra lägen för mina lagkamrater och sätta dem i bra situationer, och sen gillar jag även att spela ett starkt försvar. Att sätta press på bollhållare för att antigen ta en steal själv eller ge mina lagkamrater chansen att ta en steal är bland det bästa jag vet.

  

Vilka erfarenheter har du fått som landslagsspelare?

Jag är väldigt stolt över att spela med det estländska landslaget och jag är väldigt tacksam över att jag får vara en del av det. Av landslagsspel har jag lärt mig att ha tålamod och att laget är det viktigaste. Ett lag kan ha hur mycket talang som helst, men kan du inte spela som ett lag kommer du inte långt. ”Teamwork beats everything.”

 

Vad tror du att du kan bidra med till laget?

Jag ser fram emot säsongen och jag hoppas vi kommer kunna placera oss bland de fyra bästa, och ser man på klubbens historia så vet jag att det är möjligt. Jag hoppas också att vi kan bjuda på bra matcher och bra basket till fansen och oavsett hur det går vet jag att vi kommer vara ett sammansvetsat lag så långt vi bara kan gå.

 

Eivind Möstl, hur ser du på Janeli?

Förra säsongen så coachade jag mot henne i Basketettan och hon är en smart pointguard med härlig attityd. Det ska bli väldigt intressant att följa hennes utveckling när hon får spela med en lite bättre omgivning.

 

Sportchef Anders ”Leo” Pettersson, var valet av Janeli lätt?

Uttrycket att man inte skall gå över ån efter vatten stämmer inte till fullo här. Efter att ha sneglat både väster och österut över Östersjön så var valet i jakten på Ponturos ersättare lätt. Efter dom två träningsmatcherna mot Oskarshamn för drygt ett år sedan så fick jag upp ögonen för Janeli och jag ville att hon en dag skulle spela med Ladies. Hon har kvalitet, fart, attityd och hon är en pointguard som gör sina medspelare bättre. Den estländska landslagsspelaren kommer till Ladies för att ta synas och höras!

Skribent: Louie Söderberg
Epost: This is a mailto link

Swish: 123 228 80 09