Visby Ladies värvar Clara Arvidsson

29 JAN 2018 12:30
Visby Ladies välkomnar Kinnafödde Clara Arvidsson till klubben för spel säsongen 2017/18.
  • Skapad: 29 JAN 2018 12:30

19-åriga Guard/Forwarden Clara Arvidsson från Kinna, Mark och därmed Marbo Basket, ansluter till Ladies för spel säsongen ut. Arvidsson gick under sin gymnasietid på Riksbasketgymnasiet i Mark där hon under sista året snittade 32 minuter och 10.8 poäng per match. Både säsongen 15/16 och 16/17 har Arvidsson gjort framträdanden i Mark Basket i Basketligan Dam, och hon har sammanlagt mäktat med totalt 20 matcher i det blågula linnet när hon representerat Sverige genom Ungdomslandslag.

Clara Arvidssons absolut främsta styrka är hennes skytte, och under sista gymnasieåret snittade hon 45.5% från trepoängslinjen samt även 2.9 steals per match i Division 1. Clara är redan nu på ön och i helgen väntar match på hemmaplan i ICA Maxi Arena mot Telge Basket.

Clara Arvidsson, hur känns det att att få vara en del av Visby Ladies?

Det känns fantastisk. Det är väldigt roligt och när vi besökte ICA Maxi Arena så blev jag väldigt inspirerad och taggad.

Vad tror du att du kommer bidra med till laget?

Jag hoppas kunna bidra med en bredare rotation och hårt jobb i både anfall och försvar. Vi har några viktiga matcher nu framöver där det gäller att vi ger 100% och det hoppas jag att jag kan bidra med.

Swish: 123 228 80 09