Hoppa till sidans innehåll

Visby Ladies välkomnar Veronika Mirkovic

18 SEP 2018 12:00
Veronika Mirkovic, som har erfarenhet från både internationellt spel och spel i den blågula dressen blir Visby Ladies 12:e och sista pusselbit i lagbygget säsongen 2018-19.
  • Uppdaterad: 18 SEP 2018 12:01

 I våras avslutade hon sin sista collegesäsong med Colorado State i NCAA, där hon spelat i samma lag som bland annat Ellen Nyström. 2018-19 skulle hon spela som proffs i italienska andraligan A2 med BK Itas Alperia Bolzano men nu står det klart att 23-åriga forwarden Veronika Mirkovic kommer spela med Visby Ladies 2018-19. Den 185 cm långa Mirkovic med KFUM Nässjö som moderklubb är skolad på Sanda Basketgymnasium där hon under sin sista säsong snittade 15.7 poäng och satte 51.5% av alla skott från golvet och var 87%-ig i 3-sekundersområdet. Hon stod sammanlagt för 15 double-doubles under sista gymnasieåret och blev direkt upplockad av Colorado State där hon redan första året gjorde 13 inhopp. Under sista collegeåret snittade Mirkovic 23.4 minuter per match på de 31 matcher hon spelade och under hela säsongen stod hon för 126 poäng i NCAA. Mirkovic har sammanlagt 89 matcher i det blågula linnet där hon gjort 28 matcher för U20-landslaget, 44 matcher för U18, 14 matcher för U16 och 3 matcher för U15. 

 

Veronika Mirkovic, hur var collegetiden i Colorado?

Min collegetid var väldigt lärorik men framförallt väldigt rolig. Jag lärde mig att jag kan uppnå vad som helst om jag verkligen vill både på och utanför basketplanen. Den största skillnaden är att det läggs större fokus på den individuella prestationen i USA.

 

Planen var att du skulle spela i Italien till hösten, men det blir spel med Visby Ladies i SBL istället, hur gick det till?

Kortfattat nåddes inte mina förväntningar av klubben i Italien och valet att komma till Gotland och Visby Ladies känds helt rätt då jag tror att jag kan få chans att utvecklas mycket här.

 

Den 5:e oktober är det hemmapremiär i ICA Maxi Arena, hur känns det att spela i Sveriges bästa basketliga i höst?

Jag är sjukt taggad på att komma hem och framförallt spela mitt första år i ligan och jag ser redan nu fram emot att spela med och mot Sveriges bästa spelare.

 

Eivind Möstl, hur känns det att få in Mirkovic i laget?

Nu får vi sista pusselbiten på plats och det känns riktigt bra. Veronika har fin erfarenhet från college och kommer bli väldigt intressant att följa i ligan då hon redan som ung uträttade väldigt mycket i ettan.

 

Sportchef Anders ”Leo” Pettersson, vad har du att säga om den här värvningen?

Länge letade vi för att hitta rätt stor spelare och lika länga som vi sökt, lika plötsligt sådär rätt spelare och rätt chans upp. Veronika Mirkovic fanns på vår lista tidigt men våra förhoppningar grusades när Mirkovic skrev på i Italien. När sedan Mirkovic planer grusades av den italienska klubben så slog vi till direkt! 

Veronika har varit given i U16, U18 och U20-landslaget, och det är en spelare med mycket internationell rutin vi får till laget. Veronika kommer tillföra tuffhet, muskler, styrka och attityd i spelet under korgarna. 

 

Skribent: Louie Söderberg
Epost: This is a mailto link

Swish: 123 228 80 09