Hoppa till sidans innehåll

Visby Ladies välkomnar tillbaka Johanna Persson

12 SEP 2018 12:00
Redan säsongen 2013-14 debuterade Johanna Persson i Basketligan Dam och Visby Ladies och sammanlagt blev det fyra raka säsonger i Ladies innan hon 2017-18 valde att ta en paus från elitmatchandet. Nu är hon tillbaka.
  • Uppdaterad: 12 SEP 2018 16:30

Säsongen 2018-19 gör den 178 cm långa Johanna Persson comeback i Ladies för att göra sin femte säsong med klubben nu när hon återupptar sin elitsatsning. Sammanlagt har 24-åringen gjort 192 poäng och varit på banan i 993 minuter i Ladies färger i tävlingssammanhang under de fyra säsonger mellan 2013 och 2017 hon representerade Visby Ladies. Först efter årsskiftet kommer Johanna Persson kommer vara tillgänglig för träning och spel på grund av utlandsvistelse.

 

Johanna Persson, du har varit borta från elitbasketen ett litet tag, vad har fått dig att vilja komma tillbaka?

Jag tog en paus för ett år sedan då motivationen saknades, men jag känner mig inte riktigt klar med basketen och suget börjar nu komma tillbaka så det känns kul att spela med Ladies i vår. Det jag saknat mest är känslan att tillhöra ett lag och sammanhållningen man får av att träffas varje dag. 

 

Hur känns det att vara tillbaka i ICA Maxi Arena?

Det ska bli väldigt kul att ansluta till laget när jag kommer tillbaka till Sverige och att än en gång få spela hemmamatcher i ligan i ICA Maxi Arena. Jag ser fram emot och hoppas på en kul vår.

 

Eivind Möstl, hur ser du på att få in Johanna Persson i laget efter årsskiftet?

Helst hade man givetvis haft med Johanna från början, men det finns faktiskt en mental fördel för ett lag att få nytillskott och ny energi mitt i säsongen, och att få in en utpräglad skytt med halva säsongen kvar att spela kan komma bli en viktig fördel. Det ska bli kul att se henne vara tillbaka i ligan och se vad hon kan bidra med.

 

Sportchef Anders ”Leo” Pettersson, vad säger du om att Johanna Persson är tillbaka?

Jag säger bara välkommen tillbaka! Hon har haft ett års uppehåll, men inte från basket, utan från elitspel. Förra säsongen spelade Persson i Division II med Visby BBK som är en division Johanna är alldeles för bra för. Det är roligt att Johanna nu kommer tillbaka till högsta nivån där hon hör hemma. Under Möstls ledarskap kommer Johanna snabbt att vara inne i spelet igen och sänka treor i ICA Maxi Arena.

 

>>Efter succén kan du fortfarande köpa säsongskort till kampanjpris under en begränsad tid. Köp ditt redan idag!

 

Skribent: Louie Söderberg
Epost: This is a mailto link

Swish: 123 228 80 09