Visby Ladies säger välkommen till Branndais Agee

02 JUL 2018 11:55
Den 24 år gamla och 180 cm långa atletiska guarden Branndais Agee, från USA, kommer representera Visby Ladies säsongen 2018/19 och när coach Eivind Möstl såg henne första gången, så var det ingen tvekan om att han ville ha henne i sitt lag.
  • Skapad: 02 JUL 2018 11:55

Den 24 år gamla och 180 cm långa atletiska guarden Branndais Agee, från USA, kommer representera Visby Ladies säsongen 2018/19.

Agee kommer direkt från collegespel där hon hon spelade för Michigan State i NCAA, den högsta divisionen på collegenivå, och snittade där 25 minuter per match samt 10.3 poäng och 6.2 assists. Agees främsta styrkor ligger i hennes mångsidighet och atletiska förmåga, och offensivt är hon ett hot från trepoängslinjen, som attackspelare och med sitt skytte. Från straffkastlinjen var Agee den fjärde bästa spelaren sett i sin Conference med 81.7%.

Branndais Agee, hur skulle du beskriva din spelstil?

- Jag skulle säga att jag är en mångsidig spelare som kan spela på flera positioner. Jag är en tävlingsmänniska som spelar med passion och som älskar att vinna, så jag visar ofta mycket känslor på planen. Mina styrkor som spelare är mitt pull up-skott och mina attacker mot korgen. Jag spelar alltid med samma energi oavsett om vi leder eller ligger under med 20 poäng.

Vad har du lärt dig under din collegetid?

- I college lärde jag mig att studera spelet väldigt noggrant och även om jag spelat basket väldigt länge så tror jag att jag under college lärde mig att studera detaljerna och inte enbart spela på magkänsla, utan faktiskt se vad som funkar och inte. Något väldigt viktigt jag också lärt mig är att man som basketspelare måste göra uppoffringar både på och utanför planen vilket kan handla om att man äter rätt, tränar styrka och kondition, och är professionell både på och utanför planen. Jag representerar inte bara mig själv, utan även klubben eller laget jag spelar för, och jag ensam kan inte vinna en match, men mitt lag kan.

Vad vet du om klubben, ön och Sverige?

- Jag har ändå lite koll på klubben, men jag har aldrig varit i Sverige, men som tur är så är jag ganska nyfiken och det kommer bli kul att bekanta sig med en ny kultur  lära känna nya människor. Jag vet att Sverige är ett vackert land och jag ser fram emot att utforska Sverige.

Vad hoppas du kunna bidra med till laget?

- Min ambition, mitt driv, min personlighet och min arbetsmoral. Jag kommer ifrån en bakgrund där många har haft fysiskt krävande arbeten vilket gett mig en bra arbetsmoral, och jag hoppas kunna leda laget, men också lära mig saker och ta till mig det som folk säger till mig.

Sportchef Anders ”Leo” Pettersson, vad säger du om Branndais?

- Hon ör en riktigt atletisk spelare med en enorm potential. Agee kommer med sin atletisk vara viktig för oss såväl i försvar som anfall. När vi såg Agee spela för första gången visste vi att vi ville ha henne direkt. Hon är en supertalang som vi får chans att utveckla till nästa nivå.

Headcoach Eivind Möstl, vad vet du om Agee?

- Hon är en atletisk guard/forward med ett högprocentig trepoängsskott som också är stark nog att ta bollen hela vägen till korgen. Hon var en av de bästa försvarsspelarna i sin conference och Michigan State är väldigt duktiga på att få fram välskolade spelare med bra personligheter. När jag såg Branndais första gången så var det ingen tvekan om att jag ville ha henne i mitt lag. Hon kommer betyda mycket och tillföra mycket till laget.

Swish: 123 228 80 09