Hoppa till sidans innehåll

Välkommen till Visby Ladies, Eivind Möstl

15 JUN 2018 12:10
I lite över en månad har det varit vakans på tränarposten för Visby Ladies, men efter noggrant val kan Visby Ladies nu presentera ny headcoach för föreningen.
  • Skapad: 15 JUN 2018 12:10

Han har tagit Arvika Basket till sju raka finalspel där Arvika vann sex raka guld. Dessutom var han headcoach i Arvika Basket när de stod för den största internationella framgången på seniornivå inom svensk baskethistoria när han tog Arvika till final i Europas mest prestigefyllda turnering Eurocup, det som idag heter Euroleague. Han har coachat det svenska damlandslaget vid två tillfällen och har sammanlagt över 10 års erfarenhet på landslagsnivå. 2006 anlitade Solna Vikings honom med ett mål; att vinna guld, och det gjorde han under sin första säsong. Med 809 förbundsseriematcher, 187 landskamper och 38 Euroleaguematcher på sitt CV är coachlegendaren tillbaka i höst i svensk baskets finrum när han kommer vara headcoach för Visby Ladies.

59-åriga Eivind Möstl kommer med start säsongen 2018/19 att leda Visby Ladies i Basketligan Dam.  

 

Eivind Möstl, hur känns det att vara tillbaka som coach på högsta nivå igen i basketsverige?

- Det känns väldigt bra och det ska bli oerhört stimulerande och kul!

 

 

Du har en lång meritlista och många erfarenheter, hur skulle du själv beskriva din coachstil?

- Jag skulle säga hårt jobbande. Jag ställer stora, men inte orimliga krav på spelarna och jag skulle säga att jag är väldigt noggrann. Jag lämnar ingenting åt slumpen. Jag vill gärna spela snabb anfallsbasket i med ett aggressivt försvarsspel som gör det tufft att möta oss.

 

I höst gör Ladies sin 35:e raka säsong i Sveriges bästa basketliga, det är långt kvar tills seriestart men finns det några förhoppningar eller mål du har redan nu?

- Mitt mål och uppdrag med Visby Ladies är vi ska spela ett spel som gör att vi kan fylla ICA Maxi Arena varje match, inte bara i slutspelet, och att vi kan attrahera fler unga tjejer och killar på Gotland till att börja spela basket.

 

Anders Leo Pettersson, sportchef, vad har du att säga om Eivind?

- Det är i mina ögon Sveriges mest meriterade coach genom tiderna. Massor av SM-guld och internationella matcher, både i klubblaget och som förbundskapten för Svenska Damlandslaget. Han är en coach som har erfarenhet av små klubbar, små städer men kan ändå se fördelarna och vad man kan skapa. Det som han var med om att bygga upp i lilla Arvika var unikt. Eivinds känsla för träningar, matcher och att få ut det bästa av laget har gjort honom till den coach han är.  

Skribent: Louie Söderberg
Epost: This is a mailto link

Swish: 123 228 80 09