Hoppa till sidans innehåll

Slutet på en era

09 AUG 2018 10:27
I sju säsonger har de egna produkterna Elin Sjöberg och Johanna Petersson varit Visby Ladies fanbärare i både med- och motgång. Nu tackar klubben de båda när Sjöberg och Petersson valt att inte spela med Ladies säsongen 18/19.
  • Skapad: 09 AUG 2018 10:27

Säsongen 2011/12 debuterade två egna produkter i Visby Ladies. Säsongen innan hade klubben missat slutspel för första gången någonsin och 2011/12 befann sig klubben i ekonomisk kris med press på att ta sig till slutspel och undvika kval nedåt. Då debuterade en 14-årig guard och en 15-åring forward i Södervärnshallen vilket var början på två karriärer som skulle göra de bägge gotlänningarna till tongivande nyckelspelare i många säsonger framöver.

Med 304 tävlingsmatcher, 1304 poäng och 743 returer fördelat på 7 säsonger emellan sig så tackar klubben innerligt Elin Sjöberg och Johanna Petersson för sina insatser som inte liknar många andra i svensk basket. När klubben har behövt Elin och Johanna som mest så har de alltid funnits där och levererat helhjärtade insatser gång på gång. Visby Ladies riktar största möjliga tacksamhet till Sjöberg och Petersson för deras svårmatchade lojalitet när dessa två landslagsmeriterade gotländska basketikoner valt att inte spela med Ladies säsongen 2018/19.

Elin Sjöberg har de två senaste säsongerna slagits mot slitsamma sjukdomar och säsongen 17/18 fick Sjöberg avsluta redan vid årsskiftet på grund av en påfrestande magsjukdom. Träningar och matcher på elitnivå är därmed inget alternativ den närmaste framtiden och Elins egna plan är att eventuellt spela i Division 2 med Visby BBK när hennes kropp åter är i matchskick igen.

Johanna Petersson har valt att lägga basketskorna på hyllan och istället satsa på sin civila karriär framöver, men spel i Division 2 med Visby BBK:s är en möjlighet den kommande säsongen.

Dörren till omklädningsrummet kommer givetvis alltid att stå öppen för Elin och Johanna om de i framtiden skulle längta tillbaka till spel i ICA Maxi Arena igen. Tills dess önskar klubben de båda all lycka framöver.

 

Anders Leo Pettersson, sportchef, hur ser du på att Ladies inte kommer innehålla Elin Sjöberg eller Johanna Petersson 18/19?

Vi visste att denna dag någon gång skulle komma. Både Elin och Johanna hade redan förra säsongen en mättnad på att träna sex dagar i veckan. Nu fick vi ett bonusår med de båda, men tyvärr så fick vi inte se så många matcher med Elin då sjukdom stoppade henne från spel efter årsskiftet. Både Elin och Johanna har mycket mer kvar att ge på basketplanen men tryter motivationen så är det tufft att träna på elitniva. Trots unga åldrar så har båda massor av års rutin från spel på högsta nivå. Elin och Johanna har betytt massor för idrotten på ön och i synnerhet inom basketen och Visby Ladies. 

De är två gotländska profiler med landslagsmatcher på sina meritlistor och som burit Ladies på sina axlar de senaste säsongerna både på och utanför banan. 

Kanske får Elin och Johanna upp suget igen efter elitbasketen efter någon säsongs ”vila”, jag hoppas på det iallafall.

 

Marie Söderberg, du har både spelat med Elin och Johanna och även coachat dem de senaste åren. Hur minns du tiden med dem som medspelare och som coach?

Trots åldersskillnaden det är mellan mig och de två så har jag alltid känt mig nära dem. De har förgyllt många resor med så mycket roliga stunder och skratt i många mil när vi varit iväg på bortaresor. När vi spelade tillsammans hade jag ofta lätt att hitta Johanna på planen och jag tror det beror på att hennes rörelsemönster passade mig väldigt bra. Elin var min perfekta guardkollega då hon kunde driva upp bollen när jag hade annat att göra vilket oftast var att hitta läge för treor.

Skribent: Louie Söderberg
Epost: This is a mailto link

Swish: 123 228 80 09