Slitvargen tillbaka i Ladies – "Det känns fantastiskt bra"

12 AUG 2020 10:00
Den elfte Ladies-spelaren till säsongen 20-21 är klar, och det är en återkomst av en hårt kämpande power forward/center.
  • Skapad: 12 AUG 2020 10:00

29-åriga Annie Kjellberg har gjort just 29 framträdanden i ligasammanhang för Visby Ladies, där den senaste matcher var mot Norrköping Dolphins på hemmaplan den 20:e januari 2018, men till säsongen 20-21 är slitvargen tillbaka i Ladies färger igen.

Sedan matchen mot Norrköping har den 178 cm långa power forward/centern gjort 23 matcher för Umeå, och blev 18-19 svensk mästare när föreningen bärgade sitt första SM-guld. Den gångna säsongen blev det ett uppehåll från basketen för Kjellberg men till den kommande säsongen är hon tillbaka i SBL och i ICA Maxi Arena.

Anders ”Leo” Pettersson, vad säger du om att ha Annie Kjellberg i Ladies igen?

– Alltid roligt att spelare som tidigare spelat med Ladies kommer tillbaka. Det visar att det finns ett stort Gotlandshjärta kvar efter man lämnat. Börjar bli tjatigt att påpeka det men med Annie så får vi ännu en spelare med väldigt mycket energi i sitt spel. Med sin järnvilja så adderar vi en spelare som är redo att göra det som krävs för att vinna.

Annie Kjellberg, hur känns det att återvända till Ladies?

– Det känns fantastiskt bra att komma tillbaka. Att verka och bo i Visby är ett av de starkaste minnena jag har med positiva känslor och glada människor som förhöjer stämningen runt omkring i klubben. Ön är jag helt förälskad i med staden, naturen och stämningen överallt!

Vad ser du mest fram emot med säsongen?

– Jag ser fram emot spel och att träffa laget då jag tycker lagets struktur ser kanonkul ut och många härliga nya och bekanta tjejer att få spela med igen. Mitt intryck är att det finns en bra bredd och en större trupp som jag tror kan trycka på med energi så det räcker och blir över denna säsong och bjuda på spännande och lite mer överraskande spel och inställning.