Skytteligavinnare i Belgien – Nu klar för Ladies

16 JUL 2020 10:00
Ladies tredje och därmed sista amerikanska är klar, och det är en spelare som under sin debutsäsong i Europa samlat på sig både erfarenhet och fina meriter.
  • Skapad: 16 JUL 2020 10:00

22-åriga Jessica Kelliher gjorde sin första säsong utanför USA:s gränser 19-20 där hon direkt visade framfötterna när hon vann skytteligan i belgiska högstaligan den gångna säsongen. Med 22,8 poäng per match för ligajumbon Antwerp Giants slutade hon säsongen som etta i poäng per match bland samtliga spelare i ligan, och med 10,0 returer per match var den 183 cm långa power forwarden dessutom ligans femte bästa returtagare. Amerikanskan sköt 55,8% innanför trepoängslinjen och snittade även 1 block per match.

Kelliher spenderade sin collegetid på Lewis University där hon sin sista säsong gjorde 30 poäng eller mer vid hela åtta (!) tillfällen och den högsta poängnoteringen var på hela 40 poäng den 24:e januari 2019. Senior-säsongen 18-19 snittade amerikanskan 24,3 poäng och 9,9 returer per match för sitt Flyers.

Jessica Kelliher i spel för Lewis University. Foto: lewisflyers.com

Anders ”Leo” Pettersson, vad säger du om Jessica Kelliher?

– Hon är en riktigt spännande spelare. Eftersom Jessica kommer från ett Division II-college hade man nog inte lagt märke till henne om det inte hade varit för att hennes statistik verkligen sticker ut. Väldigt effektiv på college och även hennes första säsong som proffs så levererade hon fina siffror. Som proffsrookie vann Jessica skytteligan i Belgien och kom femma i returligan. Detta med en väldigt bra skottprocent. Imponerande säger jag bara! Jag tror Jessica kommer att bli en positiv överraskning även i svenska ligan.

Jessica Kelliher, hur känns det att ha skrivit på för Visby Ladies?

Det känns fantastiskt att ha skrivit på för Visby Ladies. Att få fortsätta min basketkarriär I ett nytt land är en dröm som går i uppfyllelse för mig. Jag har hört jättebra saker om staden och gemenskapen och jag ser fram emot att bli en del av del hela.

Hur går tankarna kring säsongen?

– Jag hoppas kunna bidra med massvis med energi och även tuffhet med mitt fysiska spel. Jag ser mycket fram emot att lära mig mer om Visby och att ta del av den svenska kulturen. Jag ser också fram emot att träffa, spela med och lära känna mina lagkamrater och resten av Visbys människor.