Sjunde Ladiessäsongen för Persson 20-21 – "Hon har ett stort klubbhjärta"

14 JUL 2020 10:00
Med sex tidigare säsonger i ligan och i Ladies så har Boden Basket-fostrade Johanna Persson förlängt med klubben för spel säsongen 20-21.
  • Uppdaterad: 14 JUL 2020 10:00

2013, när Södervärnshallen var Ladies hemmaplan, kom Johanna Persson till Visby Ladies från Sanda Basketgymnasium. Sedan dess har det blivit sex ligasäsonger med klubben fördelat på två sejourer med ett uppehåll från elitbasketen däremellan med spel i klubbens Division 2-lag. Forwarden som totalt gjort 113 ligamatcher och 252 ligapoäng för Ladies har också representerat Gotland under Island Games vid tre tillfällen, 2015,  2017 och 2019, och har där spelat ihop två silvermedaljer och ett guld 2015. Den gångna säsongen snittade den 178 cm långa 26-åringen 2,9 poäng och 2,2 returer på strax under 19 minuters speltid per match.

Anders ”Leo” Pettersson, vad säger du om den här förlängningen?

– Skönt att ha tillbaka Johanna för ännu en säsong. Johannas förra säsong var bra, hon har ett stort klubbhjärta och ger laget stabilitet och trygghet. I sina bästa stunder en av ligans bästa 3-poängs skyttar. Det skall bli intressant att se Johanna i det spännande laget som vi nu bygger upp.

Johanna Persson mot Mark Basket 19-20. Foto: Erica ThomssonJohanna Persson mot Mark Basket 19-20. Foto: Erica Thomsson

Johanna Persson, mindre än tre månader kvar till säsongsstart nu, vad kommer vara viktigt i säsongsinledningen?

Försvaret tror jag kommer vara en väldigt viktig pjäs i hur väl vi lyckas i början av säsongen, vi behöver hålla motståndarna på låga siffror och stoppa andrachanser. I början på säsongen är det alltid viktigt att man så snabbt som möjligt kan spela ihop sig och hitta varandra på plan och utanför.

Vilka mål kommer du jobba mot 20-21?

– Personligen vill jag bli en stabilare spelare som alltid bidrar offensivt och defensivt, till exempel vet jag att jag har mitt trepoängsskytte som jag gärna vill visa mer av den kommande säsongen. Som lag är slutspel ett stort mål för mig, men även att vi spelar och agerar som ett lag, alla behövs.