Säsongen över för Mika Vågström - Korsbandet av

23 DEC 2020 11:30
I bortamatchen mot Luleå Basket den 12:e december blev det förlust med 54-81, men efter slutsignalen låg fokuset inte på matchen, utan att Ladies stod inför en eventuellt mycket större förlust. Nu är beskedet här.
  • Uppdaterad: 23 DEC 2020 11:30

Med två minuter och 20 sekunder kvar av den tredje perioden cuttar Mika Vågström mot korgen och får en pass av Jayde Christopher som hon fångar med fart strax innanför straffkastlinjen, men när Vågström sätter ner högerfoten på den reklamdekal som sitter i tresekundersområdet så får hon inget fäste och högerfoten fortsätter när hon vill att den ska stanna. Knät viker sig och Vågström går direkt ner i smärtor och tar sig för knät.

Tidigt på året 2016 gick Vågströms främre korsband av i samma knä, och då hon själv beskrev det som att det den här gången kändes lite annorlunda fanns förhoppningar om att det kanske skulle vara en menisk-skada, som i sammanhanget med sina några månaders frånvaro från spel hade setts som lindrigt. Efter resultat från magnetröntgen står det nu klart att det främre korsbandet är av och att Vågström kommer tvingas till en ny operation i hennes högra knä. Idag finns ingen operationstid klar, men återhämtningstiden kan uppskattas till mellan 9 och 12 månader om allt går som det skall.

Mika har inte hanterat situationen på något annat än bästa möjliga sätt, och även om säsongen 20-21 är över för guarden som värvades till ön inför säsongen så råder det inget tvivel om att hon med sin inställning och personlighet fortfarande är en värdefull kugge i laget och i klubben, och klubben kommer göra så mycket som möjligt för att Mika så snart som möjligt skall kunna spela basket igen.

Head coach Anders ”Leo” Pettersson, vad tänker du om Vågströms skada?

– Ja, vad säger man? En otursförföljd spelare som drabbas ännu en gång av en idrottarens värsta mardröm, en tuff skada. Mika har bara på ett par månader växt in i sin roll som en viktig spelare för oss i rotationen. Trots att hon är debutant i högsta serien så har hon visat vilken bra spelare hon är och vilken kapacitet hon har för att bli en riktigt bra elitspelare. Det är synd att Mika inte får fortsätta att utvecklas under säsongen utan nu får ta ett par steg tillbaka för att bygga upp knäet igen. Vi coacher och spelare lider med Mika och kommer att stötta henne på hennes väg tillbaka!

Mika Vågström, hur tänker du kring situationen?

– Det är väldigt tråkigt såklart men jag kände redan på matchen att det var korsbandet så det var väl lite väntat.Eftersom jag gjort det här en gång tidigare så vet jag vad som väntar vilket känns skönt. Jag kommer ha fullt fokus på min rehab och jag vet precis vad jag behöver göra för att komma tillbaka. Det är svårt att säga just nu när jag kommer vara tillbaka, det beror på när det blir operation och hur rehabiliteringen ser ut men man brukar säga att det tar runt ett är tills man är helt spelklar så det är det jag kör på.

Swish: 123 228 80 09