Hoppa till sidans innehåll

Rekordlång guard senaste nyförvärvet – ”Jag älskar att motbevisa kritiker”

26 JUN 2019 11:00
Den tredje amerikanska spelaren i Ladies anno 2019-20, som därmed fyller ut den sista icke-EU-platsen i truppen, är en rekordlång guard i klubbens historia.
  • Uppdaterad: 26 JUN 2019 11:00

Den 190 cm långa Hailey Tucker har under sin collegetid spelat på  Southwestern Oklahoma State University och snittade 18.6 poäng och 7.0 returer per match under sin sista collegesäsong och från straffkastlinjen skjuter den 22 år gamla Tucker hela 86% från 227 försök. Tucker kommer i och med sin ankomst bli klubbens längsta guard genom tiderna.

 

Hailey Tucker, hur skulle du beskriva dig själv på planen? 

– Jag skulle beskriva mig själv som en vinnarskalle som älskar att motbevisa kritiker och jag gör allt jag kan för mitt lag när jag är på banan för att nå så stora framgångar som möjligt.

 

Vad hoppas du kunna bidra med till Ladies?

– Jag hoppas kunna bidra med det som laget och coacherna kräver av mig. Med min storlek så kan jag tillföra på många olika positioner beroende på vad matchen kräver, och jag är så laddad inför att komma till Sverige, träffa fansen och vinna en hel del matcher.

 

Hailey Tucker. Hailey Tucker.

 

Vad ser du fram emot mest med att komma till Sverige och spela?

– Jag ser fram emot allting, helt ärligt. Jag har aldrig varit utanför USA och jag kan knappt bärga mig till att åka till Sverige. Jag tror det kommer bli en jätterolig upplevelse och att kunna satsa vidare på min basket är jag laddad inför. Jag ser fram emot att gå långt och att göra så bra vi bara kan under säsongen.

 

Head coach Eivind Möstl, hur påverkar Tuckers fysik och spelstil dig och spelidén?

– Efter att förra säsongen satsat på ett mer traditionellt spelsystem har inriktningen i år varit tydlig, och annorlunda. Vi har konsekvent gått efter mångsidiga spelare som är ett hot från många positioner, är atletiska och har längd. Haileys utveckling är exceptionell; från att ha börjat på High School som center har hon utvecklats till att kunna spela som guard under hennes sista collegeår trots hennes längd. Haileys längd långt ute på golvet tror jag kan ställa till det för många lag, och det skulle inte förvåna mig om vi kommer se henne vara matchavgörande flera gånger under säsongen.

 

Sportchef Anders “Leo” Pettersson, hur går tankarna kring Tucker?

– Med Hailey Tucker får vi något vi inte sett tidigare, en historiskt lång guard. Med sin längd kommer Tucker skapa många ovana och förvirrande situationer för försvarande lag. Hon är en poänggörare som kan göra poäng från alla möjliga positioner och jag är ruskigt glad att hon spelar med oss och inte hos motståndarna.

Skribent: Louie Söderberg
Epost: This is a mailto link

Swish: 123 228 80 09