Profilen förlänger – "Alla coacher vill ha en spelare som henne"

08 JUN 2021 16:45
En av ligans mest erfarna spelare förlänger och när det står klart att profilen 21-22 kommer göra sin elfte säsong med Ladies och sin tolfte i ligan.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2021 16:45

37-åriga Caroline Danielsson gjorde sin första tävlingsmatch för Ladies den 4:e oktober 2003 och har sedan dess gjort 198 matcher i ligasammanhang för Ladies. Nu står det klart att den 178 cm långa powerforwarden förlänger och att hon därmed säsongen 21-22 kommer passera milstolpen 200 matcher i Ladieslinnet. Den gångna säsongen spelade Danielsson 19 matcher och snittade 1,8 poäng och 1,9 returer på 09:32 i speltid.

Caroline Danielsson, vad ser du fram emot mest med den kommande säsongen?

– Jag ser fram emot att så många fantastiska spelare från förra året kommer tillbaka till ön. Jag ser fram emot att få tillbaka vår publik, och att få möjligheten att träna en hel säsong med nya tränaren Xavi Hernández.

Vad hoppas du att du och laget kommer uppnå 21-22?

– Jag vet att vi kommer vara mycket mer förberedda som lag och kontinuiteten vi kan bygga på är ett stort steg för oss som gör att vi kan gå längre än tidigare år, vilket vi visade redan i slutet av 20-21. Personligen kommer jag fortsätta jobba hårt och göra det jobb coachen ber mig om.

Head coach Xavi Hernández, vad tänker du om Danielsson gör en till säsong?

– ”Carro" är den enda aktiva spelaren som vunnit en titel med laget, och det är en fördel för hela gruppen att ha med den erfarenheten. Hennes inställning och engagemang är oslagbara och även det viktigt att ha i laget. Att vara äldst i laget innebär att man skall stå för ledarskap både på och av banan, och alla coacher vill ha en sådan tuff spelare som henne som efter så många säsonger i ligan ändå är laddad inför den kommande, det är ett väldigt gott tecken för oss.

Sportchef Anders ”Leo” Pettersson, hur känner du om att Danielsson förlänger?

– Så roligt och så viktigt att Caroline som är en av kulturbärarna kommer tillbaka för sin elfte säsong med Ladies. Det vi ville efter säsongen var att få tillbaka stora delar av förra säsongens lag, att bygga på kontinuitet. Med ”Carro" tillför vi mera tuffhet i kampen under korgarna både på träningar och i matcherna.

Ordförande Johan Granath, hur går dina tankar om att Danielsson gör en till säsong?

– Det skall bli superkul att få se ”Carro” göra ytterligare en säsong i linnet, för det är omöjligt att missa vilken tuffhet och inställning hon står för och faktumet att hon alltid ger allt.