Prisbelönt atletisk forward till Ladies – "Jag längtar efter att få se ringmuren"

29 JUN 2020 10:00
Andra spelaren att presenteras som klar inför säsongen 2020-21 är en spelare med flera års från erfarenhet av spel i Europa och som fått utmärkelser för sitt spel.
  • Skapad: 29 JUN 2020 10:00

25-åriga A’Lexus ”Ace” Harrison har sedan hon gick ut från college 2018 hunnit spela i Rumänien, Australien och senast i Portugal. Nu är hon klar för spel på Gotland säsongen 20-21. Den 188 cm långa forwarden spenderade sin collegetid först på University of Maryland innan hon bytte till St. Francis University (NCAA) där hon två gånger om blev vald till konferensens (NEC) bästa defensiva spelare (2017, 2018) och även två gånger vald till All Star-laget (2017, 2018).

Säsongen 19-20 spenderade Harrison i Portugal där hon snittade 13,7 poäng och var returbäst i laget med 10,9 returer per match för sitt Vitoria SC. Högsta poängnoteringen kom i den 17:e omgången där forwarden också blev utsedd till omgångens spelare efter 29 poäng och 13 returer mot Carnide. När säsongen avbröts i förtid i Portugal var amerikanskan den portugisiska högstaligans tredje bästa returtagare.

Anders ”Leo” Pettersson, hur tänker du kring Harrison?

– Kommer ni ihåg Rashida Timbilla? För tre säsonger sedan returdrottning i Ladies och tvåa i SBL Dam. Ace Harrison har förutsättning för att bli våra nya Timbilla. En spelare med öga för returer, både offensivt och defensivt, bra spelsinne, dessutom ett bra skott utifrån. Ace spelar med energi, tuffhet och passion. Dessutom med rutin från Europa vilket såklart gör acklimatiseringen lättare för både oss och vårt ”returtagar-ess".

Ace Harrison, hur känns det att ha skrivit på för Ladies?

Det känns fantastiskt att ha komma till Visby nästa säsong. Jag ser fram emot att komma hit och ha en grym säsong. Jag hoppas kunna bidra med min höga energi och aggressiva spelstil och att vi kommer ha en strålande och framgångsrik säsong.

Vad ser du fram emot mest med att komma till Visby och Sverige för att spela?

– Jag ser fram emot att få se ringmuren och tornen! Jag tycker de ser riktigt häftiga ut och jag längtar efter att få se dem med egna ögon. Jag ser också givetvis fram emot att bygga ett starkt band med mina coacher, lagkamrater och supportrarna.