Nu är det klart – här är coachstaben 20-21

23 JUN 2020 23:34
Först ut att presenteras inför säsongen 20-21 blir coachstaben som har lång rutin, ett SM-guld och höga ambitioner gemensamt.
  • Skapad: 23 JUN 2020 23:34

Visby Ladies säsongen 2020-21 kommer ledas av en coachtrio som vid det här laget inte kan vara främmande för många basketintresserade. Head coach kommer Anders ”Leo” Pettersson att fortsätta vara efter att ha axlat rollen i december 2019, och i rollerna som assisterande coacher kommer Marie Söderberg och Thomas Nordgren vara de som tillsammans med Pettersson utgör Visby Ladies coachtrojka säsongen 2020-21.

Anders ”Leo” Pettersson, var kommer det innebära med den här kontinuiteten i coachstaben inför 20-21?

– Vi kände att det var viktigt i läget som vi satt i just nu med avbruten säsong och osäkerhet inför nästa att det var bättre att lägga energin på spelare samt förutsättningar för laget. Skulle vi börja leta ny coach eller nya coacher så hade vi haft ett ännu tyngre jobb framför oss.

Erfarenhet och rutin finns det gott om i staben, hur är det med nytänk?

Även fast vi har rutin så är det en ny säsong med nya förutsättningar. Nu är vi med från start vilket ger en trygghet för spelarna. Det går inte att vila och lita på gamla meriter, det är upp till bevis varje vecka, och varje match. Det finns alltid en motståndare som vill slå en i nästa match. Nytänket får väl jag stå för som är yngst av oss tre (skrattar).

Thomas Nordgren, du är med från start den här gången vilket innebär bättre möjligheter att forma snarare än justera som det kanske var förra säsongen. Vad ser du fram emot att implementera från start till 20-21?

– Bra försvarsspel bygger man inte över en natt utan det kräver bra grunder som vi hoppas kunna bygga från start. Man vinner mycket på ett bra omställningsspel och det saknade vi lite förra säsongen tycker jag, och en underskattad egenskap att ha i ett lag är att ha roligt. Det handlar om att både ge och få energi i laget.