Landslagsmeriterad talang klar – "Jag kommer alltid ge 100%"

20 JUL 2020 10:00
Sju spelare är presenterade som klara för Ladies 20-21 sedan tidigare, och den åttonde spelaren in i lagbygget är en talangfull guard utifrån med uppåtgående kurva.
  • Skapad: 20 JUL 2020 10:00

20 år gamla Mika Vågström är fostrad i KFUM Östersund men gick mellan 2016 och 2019 på Riksbasketgymnasiet i Luleå, landets kanske främsta plats för att utvecklas som svensk basketspelare. Efter gymnasietiden blev det återkomst i hemstaden för guarden där hon den gångna säsongen snittade 10,1 poäng, 4,7 returer och 2,4 assist på speltiden 31:38 per match för Östersund Basket i Basketettan Norra. Säsongen 19-20 startade hon 17 av 19 matcher och tog dessutom totalt 40 steals under säsongen.

174 cm långa Vågström har även landslagsmeriter då hon gjort fyra matcher i den blågula dressen på U15-nivå. Totalt gjorde hon 22 poäng på de fyra matcherna i svenska U15-landslaget hon framträdde i.

Mika Vågström i Östersund Basket 2019-20. Foto: Per Danielsson

Anders ”Leo” Pettersson, vad säger du om Mika Vågström?

– Hon är en spännande ung spelare som tidigare dragits med skadeproblem. Vi ville ha ner Mika redan förra säsongen men istället valde hon att stanna hemma och ta  hand om sin kropp för att vara redo, och det var klokt. Nu ser både vi och Mika fram emot vad hon kan prestera i högsta serien. Potentialen, viljan och talangen finns där!

Mika Vågström, hur känns det att spela i SBL i höst?

Det känns väldigt kul och spännande att ta steget upp till ligan. Jag känner att det är det bästa alternativet för mig och min utveckling och att Visby Ladies kunde ge mig den bästa situationen att göra just det.

Hur går tankarna kring den kommande säsongen?

– Jag kommer vara en person som alltid ger 100% vare sig det är träning eller match och jag hoppas kunna bidra med mitt skytte som är en av mina främsta styrkor. Mitt mål är att bidra så mycket jag kan för att laget ska gå så långt som möjligt. Jag vill självklart också utvecklas som spelare, vilket jag tror att jag kommer att göra genom det högre tempot och mer fysiska spelet i SBL.