Hoppa till sidans innehåll

Landslagsmeriterad försvarsspecialist till Ladies – "Det känns fantastiskt"

06 AUG 2019 10:00
Den tionde spelaren i Ladies 2019-20 blir en spelare med fina meriter från högsta finska nivån som hyllas för sitt försvarsspel, men som också snittat tvåsiffrigt antal poäng per match i flera säsonger.
  • Uppdaterad: 06 AUG 2019 10:00

Den 172 cm långa guarden Isabella Kaukopaasi med meriter från högstaserien Korisliiga, snittade säsongen 2017-18 16,1 poäng och 5,3 returer per match i BC Nokia i finska Division 1. 24-åringen har gjort matcher i finska landslagströjan på U18-nivå och är trots sitt höga poängsnitt mest känd för sitt tuffa försvarsspel.

Säsongen 2018-19 spelade Kaukopaasi i finska Division 2 på grund av jobb där hon snittade makalösa 6,7 steals per match utöver de 15,5 poäng hon producerade framåt.

 

Isabella Kaukopaasi, hur känns det att vara klar för spel med Ladies? 

– Det känns fantastiskt och det har alltid varit min dröm att spela basket utomlands. Jag har som junior spelat många gånger mot svenska lag i Scania Cup i Södertälje och drömde redan då om att i framtiden spela i Sverige. Jag ser verkligen fram emot att spela i Visby Ladies.

 

Isabella Kaukopaasi

Isabella Kaukopaasi.

 

Du har ju spelat i finska landslaget på ungdoms-nivå och har flera års erfarenhet från spel på hög finsk nivå, hur tror du att de erfarenheterna kommer hjälpa dig?

– Det blir spännande att jämföra basketen mellan Finland och Sverige. Alla tidigare säsonger och erfarenheter hjälper förstås mig att vara beredd när säsongen drar igång i höst.

 

Vad ser du fram emot mest med att komma till Sverige och till Ladies?

– Egentligen allting som har med nästa säsong att göra, och att bli en del av familjen Visby Ladies. Jag ser fram emot att träffa mina nya lagkamrater, tränare, att träna tillsammans och ha en framgångsrisk säsong. Det ska bli spännande att flytta till Visby.

 

Head coach Eivind Möstl, vad tänker du om Isabella Kaukopaasi?

– Isabella kommer att tillföra snabbhet och energi både i anfallet och försvaret. Hennes styrka ligger i försvarsspelet och hennes aggressivitet, och hon är grym på att sätta press över hela banan. Hennes tidigare coacher har nästan allihop alltid satt henne på att försvara motståndarnas bästa spelare, och visst kommer hon sitta som ett plåster och göra livet jobbigt för många motståndare till hösten. Isabella kommer bli en viktigt pusselbit som kompletterande pointguard som jag verkligen ser fram emot att ha till mitt förfogande. 

 

Sportchef Anders “Leo” Pettersson, hur går dina tankar om Kaukopaasi?

– Med Isabella så har vi hittat försvarsspetskompetens utav rang. Kaukopaasi har under sin karriär i finska ligan haft försvaret som sitt adelsmärke och hon kommer få många specialuppgifter i att plocka bort motståndarnas bästa guards och på så sätt underlätta för våra egna spelare.

 

Fotnot: I en tidigare version blandade artikeln på grund av feltolkning av översättningar ihop Korisliiga och finska Division 1 flertalet gånger och påstod felaktigt att Kaukopaasi gjort fem säsonger i finska högstaligan.

Skribent: Louie Söderberg
Epost: This is a mailto link

Swish: 123 228 80 09