Hoppa till sidans innehåll

Ladies plockar atletisk center till ön

16 AUG 2018 12:00
Den 23-åriga amerikanska centern Jasmine Weatherspoon är klar för spel i Visby Ladies 18/19 som under sin collegetid fått utmärkelser för sitt defensiva arbete.
  • Skapad: 16 AUG 2018 12:00

Den 188 cm långa all-round-centern Jasmine Weatherspoon, som under sin collegetid spelade med Ohio i NCAA, kommer spela med Visby Ladies säsongen 2018/19. 23-åriga Weatherspoon spelade den gångna säsongen med Dunkerque i Frankrike och hennes största styrkor ligger i hennes intensitet, mångsidighet och i försvarsspelet.

Under sitt sista år på college med Ohio snittade Weatherspoon 8.1 poäng, 7.3 returer och 1.8 blockar per match samt producerade sex double-doubles under hennes sista säsong i NCAA. På college blev Weatherspoon utsedd till en av de bästa försvarsspelarna i sin conference två år i rad när hon var en av fem spelare i All-MAC Defensive 1st team. Med ytterligare en energispelare har Ladies 18/19 fått en stark prägel och Visby Ladies kommer i höst bjuda den gotländska publiken på snabb, intensiv och energifylld basket.

 

Jasmine Weatherspoon, hur skulle du beskriva din spelstil?

Absolut atletisk. Jag gillar stora ytor att jobba på och mina största styrkor är att attackera mot korgen, skott från trepoängslinjen och försvarsspel.

 

Hur var din collegetid?

Min collegetid var fantastisk. Mitt lag vann två championships. två gånger fick jag utmärkelser för mitt försvarsspel och jag satte rekord för flest blockar (8) i en match. Jag lärde mig att det krävs hårt arbete och att man måste misslyckas många gånger för att klara av de stora utmaningarna. Jag fick även erfarenhet av att vara lagkapten och leda mitt lag framåt.

 

Hur ser du på den kommande säsongen?

Jag vet inte så mycket om Gotland eller Sverige för den delen, men det ska bli kul att få utforska nya saker och äta choklad som jag hört ska vara bra i Sverige. Jag hoppas kunna bidra med min atleticism, poänggörande och tufft försvarsarbete. Jag ser fram emot en spännande säsong!

 

Eivind Möstl, vem är Jasmine Weatherspoon?

Hon är ett riktigt energipaket. Hon har en riktigt bra räckvidd med sitt långa wingspan och hon är en spektakulär blockspelare. Riktigt bra i defensiven vilket kommer vara extra viktigt mot de lag som har många bra stora spelare. Weatherspoon är tuff nära korgen och har ett bra halvdistans skott och jag tror att hon har potential att bli en riktig publikfavorit.

 

Sportchef Anders ”Leo” Pettersson, varför blev det Weatherspoon?

Vi var egentligen ute efter några centimeter till på vår stora spelare, men när vi såg Weatherspoons intensitet i spelet så föll vi direkt. Returtagning, attacker och försvarsspel som präglas av intensitet och vilja. Många lag kommer att få svårt att atcha upp Jasmines intensitet över hela banan. Jag längtar efter att få se henne spela i ICA Maxi Arena.

Skribent: Louie Söderberg
Epost: This is a mailto link

Swish: 123 228 80 09