Ladies lånar in collegemeriterade Frida Lundquist – "Kommer bidra med energi"

18 DEC 2020 16:30
Efter att Ladies har varit otursförföljda med skador och sjukdomar under första halvan av säsongen förstärks nu laget med Frida Lundquist från Djurgården Basket.
  • Uppdaterad: 18 DEC 2020 16:30

I helgens bortamatch mot Luleå konstaterades en ny skada när Mika Vågström tog sig för knät efter att ha tappat fotfästet på en reklamskylt i Luleå Energi Arena. Vågström har i veckan gjort en magnetröntgen och väntar nu på svar för att se hur illa skadan är.

Just nu har Ladies fyra spelare borta från premiärtruppen där Moa Fredriksson p.g.a. jobb flyttat från ön, Isabella Kaukopaasi beräknas vara borta säsongen ut och Annie Kjellberg återhämtar sig från sjukdom sedan en dryg månad tillbaka. Då lånar Ladies in Frida Lundquist som tidigare under säsongen spelat med Djurgården Basket i Basketettan vars serie sedan i mitten på oktober är pausad på grund av covid-19-pandemin. Den 27-åriga guard/forarden och hennes Djurgården hann spela två matcher innan serien stoppades där hon på närmare 36 minuters speltid per match snittade 8 poäng, 7,5 returer, 3,5 steals och 3 assist.

Säsongen 18-19 var Frida Lundquist del av Alvik Baskets ligatrupp tillsammans med sina två systrar Anna (idag i Norrköping) och Klara (fortsatt Alvik Basket) där hon gjorde sex matcher och dryga 27 minuter. Frida har även tre säsonger på college bakom sig mellan 2014 och 2016 för Averett University Cougars där hon sin sista säsong startade samtliga 27 matcher och snittade 8,1 poäng och 3,8 assist.

Visby Ladies och Djurgården Basket har ingått ett låneavtal där Frida Lundquist enligt nuvarande överenskommelse kommer att tillhöra Visby Ladies så länge Djurgården och Basketettan inte är i spel. Idag finns det inget definitivt datum när Basketettan kommer att återupptas då Riksidrottsförbundet pausat allt matchspel tills vidare i alla ligor där spelarna inte har idrotten som yrke. Nästa uppdatering från Svenska Basketbollförbundet i frågan kring Basketettan, som är beroende av de riktlinjer som finns från RF och FoHM, kommer den 11/1 2021.

Anders ”Leo” Pettersson, vad tänker du om den här värvningen?

– Med Frida så lyckas vi på kort varsel hitta en energispelare. Fridas energi och enorma arbete i såväl försvar som anfall kommer att vara en tillgång för oss. Det gör att vi kan fylla en del av det tomrum som blev i samband med Mika Vågströms skada.

Frida Lundquist, hur känns det att vara klar för spel med Ladies framöver?

– Det känns kul och spännande att få spela igen, och särskilt att göra det i ligan! Jag har verkligen saknat basketen. Jag tror jag kommer bidra med energi och intensitet och förhoppningsvis redan från start!

Frida Lundquist är registrerad och spelklar till morgondagens hemmamatch mot Högsbo Basket.