Jonna Raflund är Visby Ladies första värvning säsongen 18/19

29 JUN 2018 12:00
Under flera säsonger har Visby Ladies varit intresserade av kontraktera den 192 cm långa centern Jonna Raflund, och till hösten 2018 kommer ICA Maxi Arena äntligen bli ny hemmaplan för den skånska centern.
  • Uppdaterad: 29 JUN 2018 12:20

24-åriga och 192 centimeter långa Jonna Raflund, som har erfarenhet både från Superettan och collegespel i NCAA, är Visby Ladies första nyförvärv för säsongen 2018/19.

Raflund representerade säsongen 16/17 Wetterbygden, men senaste klubbadressen för den returstarke centern var Malbas där hon var returbäst i laget med sitt snitt på 11.6 returer per match i Superettan 17/18. Utöver returerna snittade Raflund 9.7 poäng den gångna säsongen i Superettan. Raflund har även internationell erfarenhet då hon spelat collegebasket med både Youngstown State i NCAA och Lindenwood i NCAA2.

Jonna Raflund, hur känns det att få spela i ICA Maxi Arena i höst?

- Det ska bli jätteroligt, särskilt att spela i en ny och fin arena som gör en lite extra taggad inför en hemmamatch samtidigt som det ger en lite flashbacks till collegetiden där nästan alla hade fina arenor.

Du har ganska bred erfarenhet, hur skulle du beskriva din spelstil?

- Under min collegetid mötte jag många väldigt duktiga, atletiska och fysiska spelare vilket gör att jag har en del erfarenhet även om jag kommer bli klassad som rookie i ligan. Jag har bland annat mött Lollo Halvarsson, Janel McCarville och Hanna Johansson i Superettan tidigare som alla tre är välmeriterade och samtliga är spelare på min position som jag kommer möta i höst i ligan, så jag vet nog vad jag har att vänta. Om jag skulle beskriva mig själv som spelare skulle jag säga att jag är bra på att rensa upp under korgarna både för returtagning men också för att skapa utrymme för andra.

Du och klubben har varit i kontakt tidigare, men först nu har en flytt blivit aktuell. Vad är annorlunda den här gången?

- Framförallt är jag bättre förberedd både mentalt och nu fysiskt än tidigare för att ta nästa steg, men jag tycker också att det projekt klubben har på gång känns helt rätt och jag känner ett stort förtroende för vad klubben vill åstadkomma.

Eivind Möstl, headcoach, vad har du att säga om Jonna Raflund?

- De senaste säsongerna har jag mött henne 6 gånger och hon är en tuff och hårt jobbande spelare med stor utvecklingspotential som jag tror mycket på, men framförallt passar hon väldigt bra in i vårt lagbygge med sin personlighet och karaktär.

Sportchef Anders ”Leo” Pettersson, vad säger du om värvningen?

- Vi är glada att kunna knyta upp en av svensk baskets bästa spelare av de som ännu inte spelat i ligan. Hon är stor och älskar fysisk inside-basket vilket vi saknat de senaste säsongerna. Jonna kommer inte bara debutera i högsta serien, hon kommer göra sig ett namn direkt hos motståndarna.

Swish: 123 228 80 09