Hoppa till sidans innehåll

Johanna Wolde klar för en till säsong med Ladies

18 JUL 2018 17:00
22-åriga Johanna Wolde, som 2017/18 gjorde sin första säsong med Ladies är klar för ytterligare en säsong i ICA Maxi Arena.
  • Uppdaterad: 18 JUL 2018 17:00

17/18 debuterade Fryshusetfostrade Johanna Wolde i Ladieslinnet när hon snittade Wolde 5.8 poäng och 2.6 returer per match innan hon med enbart några få omgångar kvar av grundserien ådrog sig en knäskada som höll henne borta från spel och träning under den resterande delen av säsongen. I höst är hon tillbaka i ICA Maxi Arena mer sugen än någonsin tidigare. 

 

Johanna Wolde, i höst blir det din andra säsong med klubben, hur skulle du sammanfatta den första?

Det var en bra och rolig säsong med mycket upp- och nedgångar men överlag tycker jag att vi gjorde det bra. Vi blev hela tiden bättre och bättre som lag och personligen kom jag i bra matchform när jag var skadefri, vilket var väldigt skönt och roligt.

  

Vad tror du om den kommande säsongen?

Jag tror det kan bli en väldigt spännande säsong. Jag trivdes bra här förra året, bland annat på grund av de bra träningsmöjligheterna och för att det känns som en bra miljö för mig att utvecklas i, och sen tror jag dessutom att vi kan bli ett bra lag. Mycket är nytt och vad jag har hört så kommer det bli många intressanta spelare. Får vi ihop det kan det bli riktigt bra. 

 

Eivind Möstl, hur går tankarna kring Johanna Wolde?

Jag har och Johanna har pratat en del och alla som träffar henne märker direkt att hon är en väldigt bra person. Jag är jätteglad över att hon vill spela med oss nästa säsong, och jag ser fram emot att se henne tillbaka på planen efter sin skadefrånvaro samtidigt som vi måste skynda långsamt så att hon kan bli helt fit for fight igen. Hon betyder dessutom mycket för att bibehålla kontinuiteten och hon är en viktig pusselbit med sina spetsegenskaper som kan förändra matcher. 

 

Sportchef Anders ”Leo” Pettersson, andra säsongen med Wolde i höst, hur känns det?

Vi är glada över att få tillbaka Johanna för ännu en säsong med Ladies. Johanna överraskade oss gång på gång med mogen och högprocentig spel. Wolde var en av lagets bästa trepoängsskyttar och straffkastskyttar innan den oturliga knäskadan satte stopp för spel resten av säsongen. Johanna är även en viktig kugge i lagbygget med sin personlighet

Skribent: Louie Söderberg
Epost: This is a mailto link

Swish: 123 228 80 09