Inget stoppar "Carro" – Ladiesprofilen klar för en till säsong

03 JUL 2020 16:59
Med 10 ligasäsonger och ett SM-guld på sitt CV tillhör hon toppen i ligan när det kommer till spelare rankade efter inrikes meriter. 20-21 fortsätter resan för Ladiesprofilen.
  • Skapad: 03 JUL 2020 16:59

Tre veckor efter svenska folket röstade om att införa Euro i Sverige gjorde idag 36 år gamla Caroline Danielsson sin första tävlingsmatch för Ladies den 4:e oktober 2003. Den 3:e oktober 2020 inleder hon sin tionde säsong med klubben och sin elfte i ligan.

Den 177 cm långa powerforwarden/centern gjorde 19-20 comeback efter ett uppehåll från ligabasketen på sex år där hon under den perioden spelat genom att representera Gotland under Island Games vid två tillfällen (2017 och 2019) och Visby BBK:s lag i Division 2. Comebacksäsongen 19-20 snittade den fysiska Danielsson 3,1 poäng och 4,0 returer per match på 16:28 per match.

Anders ”Leo” Pettersson, hur går tankarna kring den här förlängningen?

– En Ladiesprofil med stort fighterhjärta är tillbaka för ännu en säsong. Både vi coacher och hennes lagkamrater är glada att Caroline Danielsson drar på sig matchlinnet för ännu en säsong. En tuffing på banan såväl på träning som på matcher, och en ödmjuk bra lagkamrat utanför. "Carros" inställning gör alla runt om bättre. Hennes riv, slit och uppoffrande spel för laget visar dem yngre vad som krävs för att spela med eliten!

Caroline Danielsson i en returtagning mot Telge Basket. Foto: Erica Thomsson

Caroline Danielsson, vad säger du om säsongen 19-20?

Den var tuff. Vi jobbade lite i motvind redan från början kan jag tycka. Vi fick inte alls igång något flyt på planen och vi hade svårt att avsluta matcher så som vi började dem. Vi orkade helt enkelt och till slut sätter det sig i huvudet. Och att vi dessutom avslutade säsongen helt tvärt och spelare lämnade tidigt var värsta tänkbara avslutet. Laget var ett underbart gäng tjejer och jag saknar alla.

Vilka mål ser du fram emot att jobba mot 20-21?

– Inför detta år vill jag se tidig uppslutning av spelare och hård träning tidigt så vi kan sätta standarden för laget. Målet är att vinna matcher genom att få en grym lagdynamik som kämpar för varandra och klubben.