Hoppa till sidans innehåll

Ikonen tillbaka i Ladies – "Det ska bli askul!"

05 SEP 2019 12:01
Med nio ligasäsonger och framförallt ett gotländskt SM-guld på CV:t så är ett välbekant ansikte tillbaka i spel med Visby Ladies säsongen 2019-20.
  • Uppdaterad: 05 SEP 2019 12:01

I höst kommer Caroline Danielsson vara tillbaka i Ladies och göra sin tionde ligasäsong och sin nionde med klubben. 35-åringen inledde sin elitbasketkarriär på Luleå BG innan det blev Gotland som gällde, med undantag säsongen 07-08 då Danielsson representerade Mark Basket. Känd för sin fysiska spelstil och sin tuffhet såväl spelmässigt som mentalt har Power Forwarden de senaste åren spelat med klubbens Division 2-lag samt representet Gotland under Island Games på hemmaplan 2017 samt på Gibraltar 2019. 

 

Caroline Danielsson, hur känns det att vara tillbaka i Ladies? 

– Det känns spännande! Efter att ha spelat på lägre nivå ett par år så känns det ku att kunna hjälpa Ladies igen.

 

Vad har du saknat mest under tiden du varit borta från elitnivå?

– Det är väl främst träningsnivån men även tävlingsmomenten. Att vara del av ett lag och känna att alla jobbar mot samma mål är något jag verkligen saknat.

 

Caroline Danielsson framför Ringmuren 2019.

Caroline Danielsson framför Ringmuren 2019.

 

Vad hoppas du bidra med till laget?

– Glädje och kämparanda kort och gott. Jag hoppas min gamla vinnarskalle skall smitta av sig, oavsett om det är match eller träning bör vi alltid vilja kämpa och ge vårt yttersta.

 

Finns det något du ser fram emot extra mycket under säsongen?

– Först av allt vill jag att vi lär känna varandra som lag ordentligt, sen får vi se vart det lider, och sen ser jag fram emot att äntligen få spela ligamatch i ICA Maxi Arena. Det ska bli askul!

 

Head coach Eivind Möstl, hur känns det att ha Danielsson med i laget?

– Carro sitter på en särskild typ av tuffhet som är ganska svårhittad idag, och jag tror att i det här laget finns det mycket att hämta från hennes kvalitetsbank i och med hennes fysiska spelstil. Hon kommer garanterat höja kvaliteten på våra träningar och kunna bidra med mycket både på och vid sidan av planen vid matchsammanhang med hennes rutin och vinnarmentalitet. 

 

Sportchef Anders “Leo” Pettersson, hur går tankarna om Danielssons återkomst?

– Jag är glad att vi får tillbaka Carro efter att hon spelat i Division 2 med klubben i några säsonger. Carro har ett stort hjärta för klubben och en jävlar anamma som få. Nu är det dags för henne att buffla och ge motståndarna blåmärken igen i högsta ligan.

Skribent: Louie Söderberg
Epost: This is a mailto link

Swish: 123 228 80 09