Fortsatt smittsäkra Ladies-matcher – Här är de nya reglerna som gäller

17 JAN 2022 16:24
I och med de nya reglerna som gäller för större inomhusevenemang fr.o.m. den 1:a december 2021 kommer samtliga åskådare över 18 år framöver behöva vara fullvaccinerade för att minska risk för smittspridning.
  • Skapad: 17 JAN 2022 16:24

För att beviljas entré till Ladies hemmamatcher i ICA Maxi Arena framöver måste du som åskådare kunna visa upp ett giltigt digitalt vaccinationsbevis som intygar att det har passerat minst 14 dagar sedan din andra vaccindos samt legitimation som överensstämmer med vaccinationsbeviset i enlighet med de nya restriktionerna för inomhusevenemang med fler än 50 åskådare.

Detta gäller inte om du är under 18 år. Har du fått en tredje dos behöver det inte ha passerat 14 dagar sedan senaste dosen. Om du av medicinska skäl inte kan inte vaccinera dig så kan du beviljas inträde mot uppvisande av läkarintyg som styrker detta.

Sedan den 13:e januari 2022 gäller även några ytterligare regler väl inne på arenan, där sällskap numera får bestå av max åtta personer och varje sällskap måste ha ett avstånd på minst en meter framåt, bakåt och i sidled till övriga sällskap. Du som köper biljett online får välja din plats i online-butiken själv och du som köper biljett på plats kommer få en anvisad sittplats av särskilt utsedda funktionärer i enlighet med eventuella önskemål du har.

Du laddar ner ditt vaccinationsintyg enkelt och kostnadsfritt via covidbevis.se.

Vi ber dig som planerar att gå på våra hemmamatcher framöver att förbereda och ladda ner ditt vaccinationsintyg innan du kommer till ICA Maxi Arena och att du gärna kommer i god tid för att undvika onödig köbildning, då detta kommer innebära något längre hanteringstider per åskådare i entrén.

Vi ber dig som åskådare att givetvis stanna hemma om du känner dig sjuk eller har symtom även om du är fullvaccinerad, och i enlighet med de rekommendationer som finns visar hänsyn mot andra åskådare genom att hålla avstånd till andra där det är möjligt och lämpligt.

Välkommen till en trygg hemmamatch i ICA Maxi Arena!

Har du frågor om detta? Kontakta oss i god tid innan nästa hemmamatch.