Hoppa till sidans innehåll

Felicia Ponturo klar för en säsong till

11 AUG 2017 12:00
20-åriga Felicia Ponturo har förlängt sitt kontrakt med Visby Ladies och kommer 2017/18 göra sin andra säsong med klubben.
  • Skapad: 11 AUG 2017 12:00

Efter en väldigt lyckad debutsäsong i Basketligan Dam med Visby Ladies så kommer BK Vråken-fostrade Felicia Ponturo i höst göra sin andra säsong i ICA Maxi Arena. Den före detta BG Luleå-eleven som man enklast känner igen för hennes intensiva försvarsspel kommer vara en viktig pusselbit för Visby Ladies 2017/18. 

 

Hur var ditt första år i Visby Ladies och i Basketligan Dam?

Mitt första år i Visby var lärorikt på många plan. Att gå från att träna på ett basketgymnasium och bo hemma i en bekväm miljö, till att flytta 160 mil hemifrån har varit ett stort steg. Ute i ”verkligheten” ser det annorlunda ut och det krävs mer eget ansvar av dig som spelare men också som människa. 

 

Hur ser du på den kommande säsongen för din egen del?

– För mig kommer säsongen att handla om att maximera mina defensiva styrkor, men främst ta större ansvar offensivt än förra året. Sedan i år kommer det krävas större ansvar från oss svenska spelare och vi måste alla tillsammans bidra till att öka vår potential som lag.

 

 

Skriver du om Basketligan Dam och vill ha våra pressutskick? Mejla Louie Söderberg på This is a mailto link

 

 

Skribent: Louie Söderberg
Epost: Adressen Gömd

Swish: 123 228 80 09