Egna produkten tillbaka i Ladies – "Har saknat tuffare motstånd"

21 FEB 2020 13:01
Med tre ligasäsonger och två Island Games-silver bakom sig så är hon nu tillbaka i Ladies för spel resten av säsongen.
  • Skapad: 21 FEB 2020 13:01

För lite mer än sju år sedan, den 26:e oktober 2013, gjorde Moa Fredriksson som 16-åring ligadebut i Södervärnshallen mot Sallén Basket (numera Uppsala Basket) och imorgon lördag i Ladies eventuellt säsongsavgörande match mot Uppsala Basket på bortaplan är hon tillbaka. Totalt har Fredriksson tre ligasäsonger med Ladies på CV:t där den senaste var ICA Maxi Arenas invigningssäsong 2015-16.

Sedan dess har 23-åringen både gjort säsonger i Visby BBK:s Division 2-lag och representerat Gotland på Island Games både 2017 på hemmamark och 2019 på Gibraltar där hon fått ta emot silvermedaljen vid bägge tillfällena, utöver det guld hon var med och bärgade på Jersey 2015. Den 170 cm långa guarden har tränat med Ladies under säsongen på men kommer numera träna och spela på helfart med laget och imorgon är hon med och klar för spel mot Uppsala Basket på bortaplan.

Moa Fredriksson, hur känns det att vara tillbaka i Ladies?

– Det känns bra! Det känns som att det är rätt tidpunkt för mig och för laget så det kommer bli riktigt kul.

Moa Fredriksson går på korgen mot Agnes Nordström, fd Umeå, numera Uppsala basket. Foto: Magnus Fredriksson

Du har ju både spelat i Division 2 och tagit silver under Island Games två gånger om sedan senast, men vad har du saknat mest från ligaspel?

–Det är givetvis en ganska stor skillnad från Division 2 att komma tillbaka till ligan igen, framförallt träningarna och det mycket tuffare motståndet. Jag har saknat tuffare motstånd, det får en att pusha sig själv på ett helt annat sätt.

Första matchen redan imorgon, vad ska bli det allra roligaste med att vara tillbaka?

– Det skall bli väldigt roligt att vara en del utav ligan igen och att få vara del av den gemenskap som finns i ett ligalag. Mitt mål för resten av säsongen kommer vara är att bidra med energi, mina ben är pigga och reda att springa