Egna produkten klar för ny säsong – ”Jag ser fram emot tuffare träningar”

26 JUN 2020 10:00
I onsdags blev det officiellt att Anders ”Leo” Pettersson, Thomas Nordgren och Marie Söderberg fortsätter leda Ladies framöver. Nu presenteras första spelaren inför 20-21.
  • Uppdaterad: 26 JUN 2020 10:00

17-åriga Felicia Thomsson, som tillhört Visby Basketbollklubb hela sin karriär, är klar för en till säsong med Ladies och kommer därmed i höst göra sin fjärde ligasäsong. Den 182 cm långa forwarden gjorde 11 matcher i Svenska Basketligan 19-20, den klart högsta siffran på en säsong sedan ligadebuten 17-18, med strax över 60 minuters speltid totalt i ligaspel.

Anders ”Leo” Pettersson, hur känns det att Felicia Thomsson är klar inför 20-21?

– Felicia tar stora steg för varje säsong. Förra säsongen var den första som hon på allvar kämpade om spelminuter med de stora. Hon är betydligt tuffare än man kan tro och hon räds inte för att sätta emot betydligt större spelare. Vi coacher ser fram emot Felicias säsong lika mycket som Felicia själv.

Felicia Thomsson mot Högsbo. Foto: Erica Thomsson

Felicia Thomsson, hur kändes det att säsongen tog slut så abrupt?

Att säsongen tog slut så hastigt kändes väldigt tråkigt även om vi hade en tuff säsong. Jag tror alla lärde sig från misstagen och det är helt enkelt att ta nya tag tills nästa säsong. Det var extra tufft att man inte klokt kunde säga hejdå till ens amerikanska lagkamrater när de var tvungna att åka hem med så kort varsel.

Vilka kliv kände du själv att du tog säsongen 19-20 och vad längtar du till inför hösten?

– Förra säsongen försökte jag jobba på mycket individuellt. Jag tycker jag lärde mig läsa av spelet bättre, förbättrade mitt skott och mitt defense genom att hela tiden utmana mig själv. Jag ser fram emot att 20-21 ha tuffare träningar, mer gym och många segrar.