Hoppa till sidans innehåll

Egna produkten fortsätter – "Ett gotländskt kärnkraftverk"

07 AUG 2020 11:05
Den tionde spelaren inför 20-21 är klar, och det är en egen gotländsk produkt som ser till att göra truppstorleken tvåsiffrig.
  • Skapad: 07 AUG 2020 11:05

24-åriga Moa Fredriksson är fostrad i Visby Basketbollklubb och ligadebuterade säsongen 13-14 i Södervärnshallen 16 år gammal. 37 ligamatcher på fyra säsonger har det blivit för guarden som   utöver sina ligaerfarenheter även har representerat Gotland under Island Games 2015, 2017 och 2019 och har därifrån två silvermedaljer och en i guld.  

 

Säsongen 19-20 tränade Fredriksson med laget, men presenterades som en del av truppen i  februari och gjorde första matchen dagen efter presentationen, den 22:a februari mot Uppsala på bortaplan. Det hann bara bli tre matcher för 170 cm långa Fredriksson i Ladies 19-20 innan Coronapandemin satte stopp för fortsatt spel, men säsongen 20-21 så är Fredriksson med från start i Ladies ligatrupp.

 

Anders ”Leo” Pettersson, vad säger du Moa Fredriksson? 

– Gotlands egna kärnkraftverk har signat för en säsong till. En försvarsspecialist med hög intensitet som ger oss bredd och tuffhet på guardpositionerna och i försvaret. Moa som växt upp i klubben har ett stort hjärta för både klubben och ön vilket smittar av sig på dom andra.

 

Moa Fredriksson, hur känns det att vara tillbaka och hur känns det att vara med från start i höst?

– Det var kul att vara tillbaka och få vara med laget igen och ta del av den resan som var kvar. Till den kommande säsongen ser jag fram emot att se min utveckling genom säsongen, och att få vara med från start och även den gemenskap som tillkommer.

Skribent: Louie Söderberg
E-post: This is a mailto link