Hoppa till sidans innehåll

Efter fjolårets succé – Försvarsspecialisten klar för ny säsong

02 JUL 2020 10:00
En skada i oktober satte käppar i hjulen efter en lovande start på säsongen för Isabella Kaukopaasi med meriter från finska landslagsdressen i ungdomssammanhang.
  • Skapad: 02 JUL 2020 10:00

Starten för 24-åriga Isabella Kaukopaasis Ladieskarriärkan inte beskrivas som annat än stark när hon på försäsongen var lagets näst bästa poänggörare i träningsmatchen mot blivande Svenska Cupen-mästaren Alvik med 18 poäng och i stod första omgången av Svenska Cupen för 14 poäng mot Wetterbygden.

 

Även starten på grundserien var stark innan finskan efter fyra omgångar tvingades gipsa högerarmen på grund av en spricka. En skada som både höll henne helt borta från träning och spel strax under två månader men som även påverkade resten av säsongen. Under sommaren kommer guarden genomgå en operation som hon enligt prognoserna kommer återhämtat sig från till SBL-premiären i oktober.

 

Den 172 cm långa guarden gjorde totalt 14 matcher i SBL den gångna säsongen med ett snitt på 4,2 poäng på speltiden 14:50 per match. Den högsta poängnoteringen i SBL kom på bortaplan mot Högsbo Basket när försvarsspecialisten stod för 12 poäng.

 

Isabella Kaukopaasi med bollen mot Högsbo 19-20. Foto: Erica Thomsson

Isabella Kaukopaasi med bollen mot Högsbo 19-20. Foto: Erica Thomssonn

 

Anders ”Leo” Pettersson, vad tänker du om den här förlängningen? 

– En av ligans bästa on ball försvarare gör ytterligare en säsong för oss. "Bella" kom in som en yrvind redan från start och visade att det finns mycket talang och finsk sisu i henne. Tyvärr så fick vi inte se hennes fulla potential förra säsongen då hon drogs med en besvärande armskada. En fullt friskt "Bella" 20-21 kommer vässa vårt försvar ytterligare. 

 

Isabella Kaukopaasi, hur sammanfattar du din första säsong i Sverige?

Det var en väldigt spännande säsong för min del när jag fick känna på att spela i svenska ligan och att bo utanför Finland ett helt år. Fick även känna på att anpassa mig till en ny roll med nya spelare. Tyvärr skadade jag mig tidigt och spelade större delen av säsongen med smärtor i min bästa hand. Som tur är så är en operation planerad och jag kommer förhoppningsvis vara fullt återhämtad innan säsongen drar igång.

 

Vad tänker du om den kommande säsongen? Vad blir ditt främsta mål?

– Att göra en andra säsong med Ladies borde givetvis bli enklare en den första eftersom jag nu känner till systemet och jag hoppas att kunna göra en skadefri säsong. Jag har alltid spelat med mentaliteten att man vinner matcher genom tufft försvar, men jag har däremot under min karriär också varit en scorer och varit aggressiv i mina attacker mot korgen. Det offensiva är den del som som jag vill förbättra mest den kommande säsongen. 

Skribent: Louie Söderberg
E-post: This is a mailto link