Hoppa till sidans innehåll

Atletisk amerikanska med dubbla pass till Ladies – ”Jag är riktigt laddad”

02 SEP 2019 10:30
Trots att Ladies kvot för icke-EU-spelare är fylld med Alexa Middleton, Julie Spencer och Hailey Tucker så kommer en fjärde amerikanska in i laget, med en imponerande spelstil.
  • Uppdaterad: 02 SEP 2019 10:30

Den 180 cm långa power forwarden Micheline Mercelita inledde sin collegekarriär på University of Texas Rio Grande Valley där hon spenderade tre säsongen innan hon lämnade för Midwes State University där speltiden och statistiken fick ett markant lyft statistiken.

 

Under sista collegesäsongen startade den atletiska forwarden samtliga 27 matcher för MSU där hon stod för flest double-doubles i laget (åtta st), snittade 9,5 poäng och 8,3 returer per match under de 22,9 minuter hon i snitt befann sig på parketten. Höjdpunkten från säsongen var mot Texas Women i januari där Mercelita rev ner hela 20 returer, något ingen annan på colleget gjort sedan säsongen 14-15.

 

Säsongen 18-19 spenderade Mercelita i två olika klubbar, då hon fram till jul representerade Phantoms Basket Boom i Belgien som tog 18-19 tog klivet till högstaligan, för att sedan avsluta säsongen med att föra upp Ausarta Barakaldo till LF2, den näst högsta ligan i Spanien.

 

23-åringens spelstil beskrivs enklast som en atletisk spelare som trots ”bara” 180 cm gör en hel del poäng i tre-sekundersområdet, mycket tack vare sin aggressivitet och sin icke-rädsla för att gå upp även när det finns risk för kontakt. Micheline Mercelita är född i Edinburg, Texas, men har Nederländskt pass vilket gör att hon inte påverkar Ladies kvot för icke-EU-spelare som i dagsläget är fylld.

 

Micheline Mercelita

Micheline Mercelita lägger i bollen.

 

Micheline Mercelita, hur känns det att komma till Gotland och spela? 

– Jag ser fram emot att komma till Sverige för första gången i mitt liv. Jag har bara sett och hört hur vacker ön är på bilder och ser fram emot att se det med egna ögon, så jag är riktigt laddad. Jag ser också fram emot att växa som spelare under den här säsongen och att träffa nya människor och skaffa nya vänskaper.

 

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Jag skulle säga att jag är en hårt jobbande, snabb, atletisk och aggressiv spelare. Jag försöker använda min snabbhet och styrka till min fördel när jag spelar mot större spelare.

 

Vad hoppas du bidra med till laget?

– Jag hoppas kunna stå för returtagande, poänggörande och att vara ytterligare en aggressiv spelare i färgen, och jag vill bidra till en ständig positiv energi i laget.

 

Head coach Eivind Möstl, hur går dina tankar om Mercelita?

– Micheline kommer passa väldigt bra in i laget med både sin inställning och sin atletiska förmåga, som jag tror många lag i ligan kommer ha svårt att matcha upp. I vårt snabba spel kommer hon passa grymt bra in och en sådan hårt jobbande spelare som hon är kan vara skillnaden mellan vinst och förlust i viktiga matcher. 

 

Sportchef Anders “Leo” Pettersson, vad tänker du om Mercelitas ankomst?

– För att vara en spelare under korgen så är Micheline ovanligt kort, men det kompenserar hon med att vara väldigt atletisk. Vi får en väldigt bra returtagare och en spelare som med sin energi och aggressivitet kommer att vara överallt på banan!

Skribent: Louie Söderberg
Epost: This is a mailto link

Swish: 123 228 80 09