Zakiya Saunders till Visby Ladies

09 JUL 2018 12:00
Den atletiska och hårt jobbande garden Zakiya Saunders ansluter till Visby Ladies för spel säsongen 18/19. Coach Möstl säger att Saunders är en spelare som alla vill ha i sitt lag.
  • Skapad: 09 JUL 2018 12:00

23-åriga guarden Zakiya Saunders är Visby Ladies senaste tillskott till truppen. Den 175 cm långa amerikanskan är atletisk, hårt jobbande och en bra scorer. Mönstret att coach Möstl vill ha hårt jobbande och atletiska spelare blir tydligare och tydligare, och Zakiya Saunders är inget undantag. Saunders kommer direkt från college där hon spelade med UCF Knights sista året, och under sin sista säsong var Saunders poängbäst i UCF med 16 poäng per match. Utöver poängen snittade Saunders 5.8 returer, 3.7 assists och 2.6 steals per match.

Zakiya Saunders, hur skulle du beskriva din spelstil?

Jag spelar med mycket energi, högt tempo och mycket aggressivitet. Jag älskar att jobba så hårt jag kan från korg till korg och min största styrka som spelare är min förmåga att anpassa mig till olika matchscenarion.

Vad vet du om klubben, ön och Sverige?

Jag vet inte särskilt mycket om ön än, men jag har hört att det är ett väldigt vackert ställe. En sak som imponerat på mig med klubben är att de lagt vikt vid hårt jobb och bra attityd när de rekryterade mig vilket är bra värderingar att prioritera.

Vad ser du mest fram emot den kommande säsongen?

Jag ser fram emot att nytt kapitel i mitt liv med Visby Ladies. Det är en vinnarsugen klubb och jag tycker det ska bli väldigt kul att kunna bidra och vara en del av vad jag vet komma vara en rolig säsong. Målet är att alltid bli bättra, och förhoppningsvis kan vi gå ännu längre än förra säsongen.

Eivind Möstl, hur ser du på Zakiya Saunders?

Zee som hon kallas, är en grym atlet, en floorleader och en riktig tvåvägsspelare med både bra försvar och anfall. En spelare som alla coacher vill ha i sitt lag men hatar att möta. Det ska bli kul att coacha henne, och jag tror hon kan bli en viktig pusselbit i Ladiespusslet.

Sportchef Anders ”Leo” Pettersson, varför värvades Zakiya Saunders?

Vi fortsätter att bygga laget med atletiska viljestarka spelare, och Zakiya stämmer bra in på den beskrivningen. Hon är en spelare som inte bara är fantastisk själv, utan har en förmåga att lyfta sina lagkamrater. En floorleader. Zee kommer helt klart att bli en publikfavorit med sin energifyllda spelstil i ICA Maxi Arena.

Swish: 123 228 80 09