Visby Ladies knyter sig an allround-forwarden Rashida Timbilla

28 AUG 2017 12:00
Den 25 år gamla 183 centimeter långa allround-forwarden Rashida Timbilla som har landslagserfarenhet från den 6:e bästa landslaget i världen så sent som i somras ansluter till Visby Ladies för spel säsongen 2017/18.
  • Skapad: 28 AUG 2017 12:00

Rashida Timbilla, en 25 år gammal kanadensisk forward på 183 centimeter som har erfarenhet av landslagsspel både på ungdomsnivå men även så nyligen som i somras när Kanada spelade en förberedelseturnering inför OS 2020 i Kina mot bland annat Litauen, Vitryssland och Kina. Rashida som har meriter från det 6:e bästa landslaget i världen enligt FIBA:s ranking är en allround-spelare som i stort sett kan spela på fyra positioner och henne största styrkor är returtagandet och hennes mångsidighet samt atletiska förmåga, där den största styrkan hon besitter faktiskt är hennes mångsidighet. Timbilla spelade med UMass Minutewomen under hennes collegetid där hon under sina fyra collegeår bland annat hade 17 double-doubles och 43 matcher där hon tog 10 returer eller fler, 25-åringen var även med i Kanadas U18-landslag där hon 2010 tog bronsmedalj i FIBA Americas Championship och Rashida Timbillas senaste klubbadress var Lombos Quinta i den Portugisiska högstaligan 2016/17.

Sportchef Anders ”Leo” Pettersson om Rashida Timbilla:

Timbilla spelade sin första år som proffs i Portugal förra säsongen där hon hade väldigt fin statistik. Det var inte bara fin statistik utan det var siffror som tydde på en mångsidighet på basketplanen vilket var det vi sökte efter. Just hennes mångsidighet och starka vilja gjorde Rashida väldigt intressant för oss. Med coach Paschalis Leras vid rodret så har vi varit ute för att hitta spelare som är atletiska och med stark vilja och när vi fick Rashidas namn på vårt bord så tvekade vi inte, henne skulle vi bara ha.

Rashida Timbilla säger såhär om vem hon är och att spela säsongen 2017/18 i ICA Maxi Arena:

I am a versatile player, who can do a little bit of everything on the court which I hope can help the team to many important wins and hopefully more than just that. I don't know that much about Visby or Gotland but I've heard Sweden is a beautiful country with a lot of friendly people and I look forward to a wonderful experience and to play basketball in a beautiful country.

Swish: 123 228 80 09