Visby BBK pausar all verksamhet efter konstaterad Covid-19-smitta

09 NOV 2020 11:03
Visby BBK och Visby Ladies pausar samtlig verksamhet i klubben temporärt på grund av konstaterad Covid-19-infektion hos spelare i Visby Ladies.
  • Uppdaterad: 09 NOV 2020 11:03

Efter flera nya sjukdomsfall i Visby Ladies under lördagen, som vid tillfället inte var konstaterade fall av covid-19, tog klubben det enda beslutet som inte riskerar någons hälsa och hemmamatchen som skulle spelats mot Wetterbygden Sparks under lördagen den 7:e november ställdes in två timmar före angiven matchstart.

Visby Ladies hade enligt de bestämmelser och protokoll som finns möjlighet att spela matchen, om än med ett reducerat antal spelare, men Visby Ladies är övertygade om att det enda ansvarsfulla beslutet var att inte spela lördagens match för att prioritera lagens hälsa även om det skulle innebära tunga sportsliga konsekvenser. Visby Ladies beslut att inte spela matchen innebar att Basketbollsförbundets Tävlingsutskott tilldömde Wetterbygden Sparks segern med 20-0 då situationen har uppstått senare än 48 timmar innan uppkast.

Visby Ladies har inlett en testningsprocess för spelare och ledare runt laget och samtliga spelare och ledare har oavsett symptom eller inte uppmanats att stanna hemma och isolera sig tills vidare. Nu har den första spelaren fått tillbaka ett resultat från sitt PCR-test som påvisade pågående Covid-19-infektion. I skrivande stund har spelare och ledare runt Visby Ladies antingen redan tagit ett test och väntar på svar eller har en inbokad tid för testning, men inga fler provsvar har i dagsläget kommit förutom det tidigare nämnda positiva testet.

Visby BBK:s styrelse har valt att pausa samtlig verksamhet i klubben temporärt och på onsdag den 11:e november kommer klubbens styrelse meddela ett nytt beslut kring hur verksamheten i klubben kommer se ut framöver.