Slovakisk landslagskapten ansluter till Ladies

25 AUG 2017 12:41
Visby Ladies har värvat den 192 centimeter långa centern Regina Palušná som är landslagskapten för det Slovakiska landslaget.
  • Skapad: 25 AUG 2017 12:41

Den 192 centimeter långa centern Regina Palušná kommer till hösten spela med Visby Ladies. Palušná är kapten i det Slovakiska landslaget och även varit lagkapten i flera av hennes tidigare klubblag och 28-åringen har en väldigt lång meritlisa; bland annat har hon spelat Euroleague-final, fleratlet Europeiska Mästerskap varav senaste var 2016 och Regina har även tidigare spelat final i den ungerska och belgiska ligan. Palušnás tidigare klubbadresser innefattar bland annat Belfius Namur (Belgien), Valencia (Spanien) och Reze Nantes Basket (Frankrike) och hennes senaste klubb var Handicap Brno 2016/17 i den Tjeckien.

Sportchef Anders ”Leo” Pettersson, vad har du att säga om den här värvningen?

Fantastiskt att vi kan få en sådan kanonspelare till Ladies. Regina som har stor erfarenhet från spel i klubblag i många länder samt även många år med Slovakiska landslaget och hon kommer bli en väldigt viktig pusselbit för det annars relativt unga Ladies. "Ginkas" längd och snabbhet behövs i ett annars förhållandevis kort lag.

Regina Palušná, what are your biggest achievements in your basketball career?

When I was younger I was voted 3rd best young player of Europe and also in TOP 5 All STAR team in the World Championship U19. I was a part of best European team of that time with Valencia in Spain and I appreciate every title which I have. there are some of them (haha).

What type of player are you and what are your biggest strengths?

Position 4 or 5, center. Im not typical center because I'm quite fast for my height so therefore I am able to play fastbreak.

What do you think you can contribute with to Visby Ladies?

I am older player so I have a lot of experience which can help the team and I will do my best to lead the team to success. I like to be a leader and I believe we will have a very good position in the league.

Swish: 123 228 80 09