Hoppa till sidans innehåll

Senait Ghebremeskel ansluter till Visby Ladies

13 AUG 2018 12:00
Det är inte första gången som klubben var intresserad av Senait Ghebremeskel, men äntligen kan klubben presentera Senait Ghebremeskel som en del av Ladiestruppen den kommande säsongen.
  • Skapad: 13 AUG 2018 12:00

Den 23-åriga centern Senait Ghebremeskel som sammanlagt gjort 4 säsonger i högsta ligan, kommer i höst att representera Visby Ladies. Den 184 cm långa centern har tidigare spelat i Mark och Fryshuset/08 Stockholm i Basketligan Dam, och i hennes senaste ligasäsong snittade Ghebremeskel 7 poäng och 4.7 returer på 24.5 minuters speltid i Mark Basket. Säsongen 17/18 spelade Ghebremeskel med Fryshuset i Basketettan där hon över hela säsongen inklusive Superettan-spel snittade 11.2 poäng per match och 7.3 returer per match. Sammanlagt har centern gjort 14 matcher i den blågula dressen när hon representerat Sveriges U20-landslag.

 

Senait Ghebremeskel, hur känns det bli att spela i ICA Maxi Arena i höst?

Det känns bra. Senaste gången jag var i Visby fick jag en bra känsla, och Johanna Wolde som jag känner bra har trivts bra i klubben. Jag har ofta tyckt att det varit en svår hall att komma och spela i, och det kan ofta vara ganska mycket publik där, så det ska bli skönt att äntligen vara hemmalag i ICA Maxi Arena. 

 

Har du några förhoppningar inför säsongen? Vad hoppas du kunna bidra med?

Jag hoppas det kommer gå så bra som möjligt. Klubben tog sig till semifinal i våras, och det hade varit väldigt kul att ta sig till semifinal igen. Jag är ganska peppande som person och bidrar ofta med energi, och sen hoppas jag givetvis att jag ska kunna bidra på planen också.

 

Eivind Möstl, hur ser du på Senait Ghebremeskel?

Hon är en spännande spelare som tidigare visat i ligan att hon absolut håller klass. Med Senait har vi nu många stora spelare som kommer få många andra lag att bita på naglarna när de ser laguppställningen, och många stora spelare ger oss även bra förutsättningar för bra matchningar på träningar vilket kommer utveckla varje spelare ännu mer. 

 

Sportchef Anders ”Leo” Pettersson, hur känns det att äntligen ha Ghebremeskel i klubben?

Vi har tidigare försökt locka Senait till oss men nu var rätt tid. Hon är ett 184 cm långt kraftverk som alltid levererar bra saker för lagets bästa. Hon är högprocentig och spelintelligent och med landslagsmeriter på ungdomsnivå kommer hon med sina enkla poäng och returtagning under båda korgarna att ge oss precis det vi vill.

Skribent: Louie Söderberg
Epost: This is a mailto link

Swish: 123 228 80 09