Paschalis Leras ny headcoach i Ladies

19 JUN 2017 12:00
Visby Ladies säger varmt välkommen till Paschalis Leras som blir ny headcoach med start säsongen 2017/2018.
  • Uppdaterad: 20 JUN 2017 12:34

Visby Ladies nya headcoach heter Paschalis Leras. Paschalis som kommer från Grekland har många olika erfarenheter från både dam-, herr och ungdomsbasket. På Paschalis långa meritlista så är jobbet som assisterande coach för herrlaget PAOK Thessaloniki, en av de största basketklubbarna i Europa, det som väger tyngst. Med inte bara kortsiktiga framgångarna i fokus utan även en långsiktigt tänkande tror Visby Ladies att Paschalis kommer göra bra saker på både elitnivå och ungdomsnivå och därmed hjälpa gotländsk basket att växa.

Sportchef Anders ”Leo” Pettersson säger såhär om Paschalis Leras:

- Det blir spännande med en coach från Grekland. Grekland är ett land som prioriterar försvarspelet väldigt högt, och just försvarsbiten har inte varit Ladies starka sida de senaste åren så vi ser fram emot en spännande säsong med högt tempo och intensivt försvarsspel.

Paschalis, vad vet du om Gotland, Visby och Ladies?

- Jag har faktiskt varit på Gotland, två gånger dessutom! Det är en fantastiskt vacker ö med en fin medeltida stad. Jag förstår att gotlänningarna är stolta över den, och det skall de vara! Angående laget så vet jag att de har spelat i högsta ligan väldigt länge, över 30 år i rad sade någon. Klubben är en juvel på Gotland och folket hejar på och älskar det här laget och jag förstår precis varför.

Vad hoppas du att du kan bidra med i din coachning och vad är din coach-filosofi?

- Min filosofi är att basket handlar om laget. Bra individuella spelare som tillsammans kan skapa underverk genom att spela tillsammans och med lagets bästa i fokus. Ingen spelare vinner en match på egen hand och ingen spelare förlorar en match på egen hand; laget över allt annat! Det är min filosofi och om jag lyckas övertyga spelarna att vi tillsammans som ett lag skall nå framgångar så tror jag vi har stora chanser att lyckas med just det.

Paschalis Leras och klubben är överens om ett tvåårs-kontrakt.

Swish: 123 228 80 09