Svensk Basket

(2021-01-19 14:22)
Matchen mellan Uppsala Basket-Wetterbygden Sparks som skulle ha spelats den 23 jan skjuts upp.

På Idrottsgalan tillkännagav Svenska Spel och Riksidrottsförbundet att Svensk Basket får medel ur Rörelsefonden. Medlen går till projektet ”Nothing But Net” vars syfte är att skapa fler basketplaner utomhus och därmed sänka tröskeln till basket.

Duvbo IK söker klubbchef

(2021-01-18 12:59)
Vi söker dig som kan entusiasmera till utveckling och samarbete där det finns stora möjligheter att bryta ny mark. Du står upp för idrottens kärnvärden och presterar på lika hög nivå som våra idrottande barn och ungdomar samt ledare gör.

Veckans lag tas ut varje måndag i SBL herr och denna gång är Adam Ramstedt, Craig Lecesne och Dino Pita med som svenskar. Lecesne gjorde 27 poäng och tog returer mot Borås Basket.

Vi hoppas att alla mår bra och håller modet uppe i dessa tider. Det är frustrerande för oss alla men vi får hålla i och hålla ut och inte minst göra det vi ändå kan göra utifrån hur situationen ser ut!

De zonläger för U15-landslagsverksamheten som skulle genomförts i februari skjuts upp till juni.

Veckans TV-meny

(2021-01-18 07:42)
Vilken match ska vi se ikväll? Johannes Wohlert har valt ut en match om dagen att se och presenterar dessa på måndagarna. Fram med kalendern och klicka på denna nyhet för att se vilka matcher du ska avnjuta denna vecka!

Veckans lag i SBL Dam

(2021-01-17 11:31)
Fyra av fem spelare i SBL Dams "veckans lag" förra veckan var svenskor. Klara Lundqvist, Amanda Kantzy, Wilma Sörensen och Matilda Ekh. De fick sällskap av SBBK:s Cassandra Brown.

Amanda Zahui har problem med en fotskada och kommer att åka till USA för att få den lagad. Prio är att vara spelklar till sommarens EM-slutspel. Centern missar därmed EM-kvalmatchen mot Montenegro den 4 februari.

(2021-01-15 15:14)
Matchen mellan Högsbo Basket- Uppsala Basket som skulle ha spelats den 16 jan skjuts upp.

Matchen mellan Jämtland Basket- Fryshuset Basket som skulle ha spelats den 15 jan skjuts upp.

Mellan den 15 januari och den 26 januari (till klockan 12.00) är ansökan öppen för alla SBBF:s föreningar att ansöka om kompensationsstöd för uteblivna intäkter och kostnader perioden 1 oktober till 31 december.

(2021-01-07 13:39)
Matchen mellan Norrköping Dolphins-A3 Basket Umeå som skulle ha spelats den 9 jan skjuts upp.

Matchen mellan Umeå BSKT-Södertälje BBK som skulle ha spelats den 8 jan skjuts upp.

Collegekollen

(2020-12-28 16:54)
Albin Demukaj är tillbaka med en rapport från USA där runt 80 svenskar spelar basket i år. Detta är alltså ett urval av de spelare som befinner sig på högst nivå. Stephanie Visscher, Mattias Markusson och Pelle Larsson har alla imponerat i december.

Postadress:
Visby BBK - Basket