Svensk Basket

Med anledning av de skärpta råden för att begränsa smittspridningen av Coronaviruset i Skåne har Svenska Basketbollförbundet tagit beslut kring matcher i förbundsserierna.

Folkhälsomyndigheten har idag, 27/10-20, i samråd med smittskyddsläkaren i region Skåne fattat beslut om skärpta allmänna råd.

Matchen Team 4th Quarter - Wetterbygden Stars den 25 okt skjuts upp.

I helgen kan du njuta av SBL-basket på SVT1 både lördag och söndag eftermiddag. Först är det Jämtland vs. BC Luleå, och på veckans sista dag kan du se Borås vs. Norrköping Dolphins.

Publiktaket höjs till 300

(2020-10-22 17:09)
Regeringen meddelade under torsdagen att publiktaket höjs till 300 den 1 november. - Positiv nyhet, nu ligger ett stort ansvar på oss att hantera det på bästa sätt, säger Fredrik Joulamo tf generalsekreterare SBBF.

I Uppsala län råder särskilda restriktioner m a a Covid-19. Förbundsseriematcherna kommer dock att spelas i helgen. Läs mer här.

Matchen mellan Högland- Fryshuset Basket som skulle ha spelats den 24 okt skjuts upp.

Matcherna Umeå BSKT - Södertälje BBK samt Fryshuset Basket- Nässjö Basket som skulle ha spelats den 23 oktober skjuts upp pga fortsatt Covid19-smitta i trupperna.

Nu finns protokollet från Förbundsmötet 29 augusti 2020 publicerat. Du hittar det här nedan.

Matchen mellan Eskilstuna Basket- Högland (Nässjö) som skulle ha spelats den 18 okt skjuts upp pga Covid-19 smitta i Nässjö Basket.

Premiär för SBL Herr!

(2020-10-16 16:05)
Topptrion har blivit de fyras gäng. Inför seriestarten i SBL herr ifjol handlade förhandssnacket bara om tre lag. Borås, BC Luleå och Södertälje. Men nu har trion fått sällskap av Jämtland, och fjolårssensationen Köping nämns med respekt.

Matcherna Nässjö Basket - Södertälje BBK samt Umeå BSKT - Jämtland Basket som skulle ha spelats den 20 oktober skjuts upp pga Covid19-smitta i trupperna.

Idag startar årets upplaga av Riksmästerskapen för flickor och pojkar U15 och U16 med 122 deltagande lag som spelar gruppspel på hos 24 arrangerande föreningar spritt över hela Sverige.

SBL Dam: Matchen mellan Högsbo Basket och A3 Basket lördagen den 17 oktober skjuts upp på grund av Covid19-smitta i Umeå.

Sök till NIU-utbildning

(2020-10-15 09:03)
För dig som går i årskurs 9 och till kommande läsår, 2021-2022, vill kombinera din gymnasieutbildning med basket via NIU (Nationellt godkänd Idrottsutbildning) så är det hög tid att ansöka!

Postadress:
Visby BBK - Basket