Svensk Basket

Kvalspelet för att stanna kvar eller ta sig upp i BE fungerar enligt nedan:

Trelleborg Basket skulle enligt spelprogrammet för SEH spela två matcher i Stockholm 22/2 och 23/2. Den 22/2 mot Alvik Basket och den 23/2 mot AIK Basket.

Ordförandens månadsbrev

(2020-02-27 12:37)
I det senaste månadsbrevet lyfter Mats Carlson bragden i Globen samt pratar vikten av utbildning, att stötta föreningar och att följa upp Strategi 2025.

För femte året i rad spelas Jr. NBA Finals. I år det finaler i Stockholm 27 februari och i Göteborg 29 februari. Före detta NBA-spelare Jiri Welsch och tränare från NBA är på plats under finaldagarna.

Drömmen om EuroBasket 2021 lever i allra högsta grad efter en bragdartad svensk vinst inför rekordpublik i Globen. Ludvig Håkansson, med 23 poäng och 8 assists, gjorde sin bästa landskamp någonsin vilket lade grunden för den svenska succén.

Sverige-Turkiet ikväll

(2020-02-24 13:01)
Ikväll kl 20:00 spelar Sverige en väldigt viktig EM-kvalmatch mot Turkiet i Globen-. Över 10000 biljetter är sålda men det finns några platser kvar. - Det kommer att bli en fysisk match, säger förbundskapten Hugo Lopez.

Basketettarapporten v 8

(2020-02-24 11:47)
Landskamp i all ära men det har spelats massor med matcher i Basketettan dam denna helg. Här kommer alla referat, som vanligt skrivet av Jacob Stenlund.

På grund av sjukdom är matcherna Alvik - Trelleborg 22 februari och AIK - Trelleborg 23 februari i Superettan Herr inställda.

Ikväll kl 18:00 inleder herrlandslaget EM-kvalet genom att besöka Drazen Petrovic Center där Kroatien väntar. Kroaterna missade VM sist och revanschlystna. Matchen ser du på TV10 eller Viaplay.

Basketettanrapporten v 7

(2020-02-17 17:27)
Södertälje mönstrade stjärnor, Helsingborg tog viktig vinst och Djurgården pressade RIG Luleå i toppmötet. Mycket action denna helg och Jacob Stenlund rapporterar från alla matcher. In och njut!

Svenska Basketbollförbundet, SBBF, har beslutat att genomföra två större förändringar på elitnivå. En elitlicens införs för att guida föreningarna till en stabilare ekonomi och endast fyra utländska spelare tillåts i SBL herr.

I matchen IK Eos- Mark Basket i SBL dam spelade Mark Basket med en olicensierad spelare.

Ordförandens månadsbrev

(2020-02-13 09:29)
Det händer mycket nu! Ordförande Mats Carlson kommenterar OS-kvalet som varit, de beslut som tagits den senaste tiden kring regionverksamhet och rullstolslandslag samt påminner om Strategi 2025:s betydelse för vår framtida väg.

Fler publikvärdar sökes

(2020-02-12 12:49)
Vi behöver fler publikvärdar tack vare stor biljettförsäljning till Sverige-Turkiet, nu ser det ut som om vi kan öppna tredje etage också. Ta chansen att vara en del av en historisk match, skicka din anmälan här!

Postadress:
Visby BBK - Basket