Svensk Basket

Trots ett abrupt slut på säsong i SBL Dam & Herr, kommer vi såklart att dela ut årets utmärkelser till de spelare och lag som utmärkt sig extra mycket under säsong 2019-2020. Fram till påskhelgen kommer vinnarna att offentliggöras - häng med!

SBBF har öppnat upp möjligheter att söka ekonomiska medel för att upprätthålla träning och annan aktivitet i Coronatider. Stödet riktas till dem som vill anpassa sin verksamhet så att man kan erbjuda sina medlemmar träningsutbud.

Svenska Basketboll- och Ishockeyförbundet har fått medel ur Framåtfonden för att undersöka varför det är roligt att idrotta.

Många föreningar hör nu av sig och undrar om det ekonomiska stöd som regeringen har utlovat. Här kommer den senaste informationen kring detta. Besök SBBF:s Coronasida för att få all information samlad på ett ställe.

Dags att söka Elitidrottsstipendiet 2020-2021! RF:s och Svenska Spels Elitidrottsstipendium ska möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet. Ansök senast 2 maj!

Superettan herr avbröts innan alla matcher var färdigspelade. Serieledare vid avbrottet med 21 vinster och 3 förluster var Fryshuset Basket som därmed koras till segrare av serien.

Svenska Basketbollförbundet har beslutat att korttidspermittera all kanslipersonal med start den 30 mars. - Ett tråkigt men nödvändigt beslut, säger generalsekreterare Johan Stark.

Förbundsstyrelsen har fattat beslutet att skjuta på årets Förbundsmöte från den 25 april till den 29 augusti.

SBBF om Coronaviruset

(2020-03-27 14:21)
Uppdatering 8 april kl 08.45

Helsingborg spelar i SBL dam nästa säsong och 13 lag i Superettan herr, dessa är de största nyheterna vid serieindelningen för säsongen 2020-2021. Djurgården Basket har en plats i SBL herr men måste inkomma med mer dokumentation före den 30 april.

Unionen och Arbetsgivaralliansen har kommit överens om att korttidspermitteringar av anställda inom idrotten kan göras. Gäller endast de som lyder under kollektivavtal. Läs mer om detta i denna nyhet.

Sverige-Turkiet på Globen var första gången någonsin som svenska basketföreningar kunde tjäna pengar på en landskamp genom att sälja föreningsbiljetter. Över 65 000 kr i biljettintäkter går nu tillbaka till föreningar som köpt biljetter.

Låt oss hjälpa varandra! Med det rådande läget skickar SBBF:s generalsekreterare Johan Stark en solidaritetsönskan till alla föreningar. Se och läs hans hälsning här.

En trotjänare i ordets rätta bemärkelse har lämnat oss. Den tidigare SBBF-medarbetaren Karl-Egon Svensson har avlidit, 90 år gammal.

Idrottsföreningar ska inte drabbas av att ställa upp, det meddelar RF idag. Många föreningar har det tufft just nu på grund av coronaviruset. Därför kommer det lokala aktivitetsstödet, LOK-stödet inte kommer att minska pga inställda aktivteter.

Postadress:
Visby BBK - Basket