Hoppa till sidans innehåll

Motala Cup

07 SEP 2020 12:38
Nyss hemkomna efter lagets första cup.
  • Uppdaterad: 07 SEP 2020 12:38

Under helgens gång har P06 varit iväg på sin första cup tillsammans efter den nya laguppdelningen. 

För att se till förutsättningarna där vi började träna tillsammans för ca 4 veckor sedan, så gör vi en bra cup. Vi kan även se vilken potential det finns i laget. 

Under matcherna krigade killarna på ordentligt. 

Vår första, riktiga match möter vi Älmhult Beast BK. vi lyckas inte riktigt komma in i denna match från start vilket gör att motståndarna får ett försprång. I andra halvlek hittar vi till korgen och börjar lägga i bollarna. Detta var tyvärr försent och vi förlorar matchen med 19-28. Vi märkte dock att de hade missat vår sista poäng som hade hamnat på motståndarnas istället så det egentliga resultatet blev 21-26. så ganska jämnt i alla fall. 

I vår andra match möter vi Motala Basket. Där är vi mer beredda och spelat jämnt i första i halvlek. I andra halvlek lyckas vi komma komma in i det som vi gör bäst än så länge, vilket är fastbreaks. detta gör att vi vinner med betryggande siffror, 36-56. 

Med detta i bakgrund hamnade vi 2:a i vår grupp och vi skulle möta 3:ani grupp 2. 

Detta var Flens IF. Detta var ett lag med olika åldrar och många nybörjare. detta gör att spelet blev väldigt stillastående både i defense och i anfall. Vi blir lite cementerade i försvar och de lyckas göra poäng. Vårt anfall blir också lidande och långsamt.. Det blir mycket fokus på att hålla bollen själv istället för att ställa upp och spela vårt spel. Vi vinner däremot matchen med 47-24. Tyvärr så skadade sig Mille under denna match i ett fall efter lay-up, vilket gör att han inte kan spela mer under cupen. 

Detta medför att vi fick spela kvartsfinal mot vinnaren i grupp 2, Viby Basket. 

Detta lag var det lag som var toppade att vinna cupen och åldersgruppen. Viby är ett Stockholmslag med många matcher och rutinerade spelare. De lyckas skapa stress i våra spelare med ett ganska hetsig bänk redan från första sekund.. de sätter helplans press och lyckas ganska bra, ett tag iallafall.. Efter time-out från vår sida så kommer vi in på plan med ett annat fokus där vi var redo att spela vårt spel och hur vi ska jobba mot deras press. Vi skapar lägen hela tiden och vi lyckas stoppa deras killar och de får inte i bollen deras första lägen vilket gör dem frusterade. Motståndarna spelar väldigt fysiskt och har mycket fulspel där de kör mycket moving-screens eller slag vilket domaren inte ser eller blåser på.. Efter snack med domaren i halvlek så ändrar det sig helt. Vi kommer in i matchen och ger Viby ett motstånd som de inte var beredda på. 

Denna match slutar dock med förlust med 36-23. Men detta är vår bästa match i cupen där killarna verkligen krigar på under hela matchen. 

I matchen mot bronset mötte vi Söderköping BK (som spelar i samma serie). Denna match var vi rejält utmattade och lyckades inte med att få igång vårt spel, vilket blir den avgörande faktorn till att vi förlorar matchen med 39-35. 

Med cupen i ryggen, vet vi nu vad vi behöver träna mer på för att vara redo för säsongens första seriespelsmatch. Som tur är, möter vi Söderköping i serien och får där visa vad Visby går för. 

Killarna är efter resan trötta, men förhoppningsvis nöjda med resultatet trots att de gick misste om bronset... 

jag som coach, tackar för denna helg tillsammans med dessa killar. Vilka killar sen :) 

Vill även tack Christer (Einars pappa) att han följde med och kunde stötta oss på både bänk och med tejpen i högsta hugg ;) 

 

 

Skribent: Tobias Stuxberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Visby BBK - Basket
Box 1065
62121 Visby

Kontakt:
Tel: 0707432057
E-post: This is a mailto link

Se all info