Silver och Brons i Motala Cup 2020

09 SEP 2020 11:16
Klubbens flickor 08 åkte med en trupp på hela 20 tjejer! De delade upp sig i två lag under cupen och kammade hem silvret och bronset..
  • Uppdaterad: 09 SEP 2020 11:16

I helgen var klubben iväg på Motala cup. F08 med en trupp på 20 spelare delade upp sig i lag "svart" och "röd" under cupen så tjejerna skulle få spela mycket, under en normal match har man 12 spelare i truppen, så nu blev de 10 i varje lag.

Jag, Åsa som är coach sammanfattar här helgen och tjejernas prestationer!

Det har varit fantastiskt roligt för mig som coach att se vilken otrolig utveckling tjejerna gjort sen förra året! Då vann vi knappt mot Motala och nu vann båda lagen övertygande mot dem, vilket för mig visar att vår utvecklingskurva är brant 🙂
Första matchen, var ett internt mellan lagen, visare tydligt hur mkt peppande och inställning betyder under en match. Lagen är på pappret lika duktiga men röda tappade huvudet när svarta drog ifrån. Men matchen var en bra uppvärmning och start på cupen där på fredagen när vi kom fram.
Röda mötte sen Motala på lördagsmorgonen, taggade till tusen på att få vinna och gjorde det med besked. Det syntes tydligt att vi ville ha alla bollar och krigade stenhårt för det.
Svarta mötte sen Bollstanäs. Vi kom direkt i underläge med ca 12 p, vi är lite svajiga i anfall, får inte fram passar och tjejerna började tappa huvudet. Inställning, inställning, peppande och peppande. När krigande på allvar kom igång började vi knapra in och vi lyckades få dem i foulnöd. 3 av deras spelare blir utfoulade och vi får skjuta straff på straff. Trots nervositet kommer vi ifatt och det blir lika 30-30 med några sekunder kvar av matchen. 3 minuters förlängning! I förlängningen syns sååå tydligt att våra tjejer vill vinna, de är ettriga i försvar, snor bollar och matchen slutar 34-30 till oss. Och där kom även tårar hos mig, den glädjen var obeskrivlig hos tjejerna!
Nästa match möter svarta Motala och där är det inget snack om att tjejerna ville ha en ny vinst. Bra försvarsspel, grymma i returtagning - som mest tar vi 7 returer i rad innan vi får i den och snabba uppspel!
Därefter möter röda Bollstanäs. Tjejerna i röda är stabila och kan möta Bollstanäs med mer tyngd än svarta, har både bra anfallspel och försvarsspel och matchen är jämn in i det sista. Med 2 sekunder kvar ser det ut att bli förlängning även i denna match. Men med deras inkast och en långpass som gör att en av deras spelare kan lägga in en vänster lay-up avgör matchen. Såå nära att båda Visby skulle gå till final.
På söndagen spelar röda om bronset mot Motala, inget snack där vilket lag som ville vinna, nästan alla tjejer fick dessutom göra poäng i matchen. Under matchen lades fokus från mig på att vi skulle dominera i försvar och det var helt fantastiskt att se att de har kommit så långt i förståelsen om hur man spelar försvar, ligger positionerad rätt, finns på hjälpsida och att alltid kriga för returer när skottet gått.
Svarta möter Bollstanäs i final. Bollstanäs är på hugget direkt precis som i förra mötet och får en ledning på 7 poäng. Peppande time-out får ändå inte riktigt oss att tagga till. Vi hittar inte fram med passningarna och det är nervöst på plan. Bollstanäs vinner tills slut med några mål. Tjejerna är ännu utpumpade från vinsten dagen innan vilket märks.
Summerat kunde lika bra Visby stått i final med båda lagen, detta visar för mig som coach vilken otrolig stomme och bredd som finns i laget och hur starka vi är som lag. Det ska bli så kul med Seriespel i år. Vi har 5 motståndare som vi kommer möte 3ggr/var.
Tack tjejer och föräldrar för helgen! / Åsa
P.s för mer bilder, följ klubben på vår istagram: https://www.instagram.com/visby_basketbollklubb/

Skribent: Åsa Larsson

Postadress: