Ytterligare gotländsk talang förlänger – "Jag vill bidra ännu mer"

06 MAJ 2019 10:00
Förra veckan blev det klart att egna produkten Felicia Thomsson förlänger kontraktet med Ladies, och nu är juniorkollegan Elsa Grufstedt även hon klar för en till säsong med klubben.
  • Uppdaterad: 06 MAJ 2019 10:00

Den 30:e december 2017 ligadebuterade Visby BBK-fostrade Elsa Grufstedt i Umeå Energi Arena, och till hösten kommer Grufstedt göra sin tredje ligasäsong med klubben. Grufstedts säsongs- och karriärs-längsta inhopp kom i grundseriens näst sista match mot Norrköping Dolphins på bortaplan (44-79) den 13:e mars tidigare i år.

Under den gångna säsongen har Grufstedt, likt den andra gotländska junioren Felicia Thomsson, haft dubbellicens för att kombinera träning i Ladies med mer kontinuerlig speltid i klubbens Division 2-lag.

Elsa Grufstedt, hur har din utveckling sett ut under dina två Ladies-år?

– Jag har fått bättre spelförståelse och lärt mig att våga lite mer. Jag har också förstått hur dynamiken i ett lag funkar och känner mig mer som en lagspelare nu.

Elsa Grufstedt. Foto: Erica Thomsson Elsa Grufstedt. Foto: Erica Thomsson

Har du satt upp några mål till säsongen 19-20?

– Jag vill förbättras mer som spelare och bidra ännu mera till laget än tidigare, och givetvis också att vi som lag tar oss längre än vad vi gjorde säsongen 18-19.

Head coach Eivind Möstl, vad hoppas du få se från Grufstedt i höst?

– Jag ser fram emot att se vilka steg Elsa kommer ta den kommande säsongen. Elsa visade upp mycket positivt under säsongen som var och jag hoppas hennes utvecklingskurva kommer fortsätta i samma riktning som den gjorde 18-19.

Sportchef Anders “Leo” Pettersson, vad innebär den här juniorförlängningen?

– Elsa har tuffat till sig betydligt i spelet. Hon börjar ta för sig allt mer vilket gör att utvecklingen då också sätter fart och hon tar kliv för varje månad som går. Elsa har ett bra skott som är hennes största styrka och jag ser fram emot att följa hennes utveckling 2019-20.