Vad hände med den nya eran?

26 MAR 2019 10:55
Säsongen 2018-19 markerade starten på vad som kallades och marknadsfördes som "En Ny Era", och nu när säsongen är över för Ladis del kan man fråga sig vad som hände med den nya eran?
  • Uppdaterad: 26 MAR 2019 10:55

I artikeln Vad är #EnNyEra? som publicerades inför säsongen beskrev man hur man som klubb och som lag kunde sikta högre efter framgångarna 17-18 och man uttryckte en kraftfullare ambition än tidigare; man ville etablera sig i den absoluta toppen både kring det som sker på banan och det utanför.

För att nå de nya målsättningarna valde man att göra de största satsningarna på länge både på elit- och ungdomssidan. Drivna Veronica Östling tillsattes som Sportchef för ungdomssidan, en roll man tidigare saknat, och Östling har varit ett av flera skäl till att alla ungdomslags matchställ fräschats upp och matcharrangemangen för ungdomsmatcherna förbättrats.

Dessutom har man fört elitspelarna i Ladies närmare ungdomsspelare kontinuerligt under hela säsongen och klubbens ungdomar har haft såväl estländska landslagsspelare som amerikanska stjärnor som coacher 18-19 vilket inneburit stor entusiasm och nya förebilder för klubbens ungdomar.

Jasmine Weatherspoon, Jonna Raflund och två ungdomsspelare

Jasmine Weatherspoon, Jonna Raflund och två ungdomsspelare i klubben.

Säsongen 18-19 bytte Ladies speldagar för hemmamatcherna till fredagar samtidigt som man med bland annat Joda-skottet, halvtids-intervjuer och musikframträdanden lyckats höja matcharrangemangen och förbättra basketupplevelsen i ICA Maxi Arena. 30 minuter innan varje match har restauranggästerna uppe i Joda fått ta del av en inför matchen-intervju med Visby Ladies Head Coach. Publiksnittet i grundserien 18-19 ökade 22.5% till 366.3 åskådare per match från föregående säsong, det högsta publiksnittet för Ladies sedan säsongen 15-16.

Klubben har dessutom arrangerat både matchföreläsningar för bl.a sponsorer vid flera tillfällen under säsongen och har även arrangerat två stycken fristående föreläsningar under säsongens gång med stora namn som Thomas Fogdö och Johan Plate samt Ulf Karlsson som föreläsare.

Bollar i ICA Maxi arena

Bollar i ICA Maxi Arena.

Även om elitlaget inte nådde upp till målet kring de sportsliga resultaten stod man för en fartfylld basket med hög intensitet.

Säsongen 18-19 markerade starten på #EnNyEra, och med första säsongen avklarad finns det mycket som tyder på att den nya eran kan bli ett spännande kapitel i klubbens historia. Den nya eran är en start, men vi har inte gått i mål än. Arbetet med 2019-20 påbörjades redan morgonen efter säsongens sista match för att göra den kommande säsongen till en sådan grym säsong som möjligt, och vi ser fram emot att berätta mer om vad vi har på gång väldigt snart. Vi syns i höst.