Vad är #EnNyEra?

2018-10-03 09:10
På sociala medier, i tidningar och på klubbens hemsida har både hashtagen och begreppet En Ny Era använts rikligt, men vad betyder det egentligen?
  • Uppdaterad: 2018-10-03 09:10

1977 grundades det som idag är Visby Ladies, 1983 tog man klivet upp till högsta serien och 2005 vann man sitt första och hittills enda guld. Året därpå gick man till semifinal, men sedan blev det elva raka säsonger utan semifinalspel. En gång missade man slutspel helt, och tio säsonger blev det kvartsfinal eller motsvarande. Sen hände något.

Säsongen 2017/18 tog Visby Ladies en semifinalplats efter att man slagit ut Alvik Basket med 2-1 i matcher i kvartsfinalerna, och tongångarna var både i och om laget helt annorlunda än tidigare. Medvinden var ett faktum och i semifinal 4:5 satte klubben nytt publikrekord för en basketmatch i ICA Maxi Arena med 1195 åskådare.  Denna medvind märktes av bland annat vid rekryteringsprocessen av ny tränare och nya spelare där man enklare en tidigare kunde få kontakt med spelare och tränare som tidigare tillhört ett hyllplan högre än Visby Ladies kunnat blicka på och i sponsorarbetet var det även där andra tongångar än tidigare.

Detta innebar att Visby BBK som klubb och Visby Ladies som lag kunde sikta högre och vilja mer. Vi vill därför etablera oss i den absoluta toppen i svensk basket både kring det som händer på plan och det som händer utanför.

Ett konkret område som direkt kommer få ett lyft är matcharrangemanget. Med undantaget sista omgången som är en gemensam omgång så kommer samtliga hemmamatcher spelas på fredagar. Detta för att vi vill göra basketfredagar till en underhållning för hela familjen, arbetslaget eller kompisgänget med ett komplett underhållningspaket. Till premiärmatchen mot Norrköping Dolphins kommer den trefaldiga grammisvinnaren Patrik Isaksson att uppträda i halvtid, och vårt mål är att kunna erbjuda gotlänningarna regelbunden underhållning med spänning, känslor och hög intensitet med både fartfylld basket och bra underhållning i pauserna. Med Joda i ICA Maxi Arena kommer dessutom det finnas väl valda alternativ med mat och dryck och courtview-platser.

#EnNyEra innebär inte bara ett lyft för elitlaget Visby Ladies, utan innehåller även en rad satsningar på ungdomsverksamheten i Visby BBK för att stärka framtiden för gotländsk basket och för att få fler ungdomar i rörelse. Visby BBK har bland annat fått sin första sportchef någonsin i drivna Veronica Östling på ungdomssidan för att kunna utveckla ungdomsverksamheten i stort. Mår ungdomsdelen bra mår Visby Ladies bra, och vice versa.

Säsongen 2018-19 är starten på #EnNyEra och hur långt Visby Ladies och Visby BBK kommer nå får vi se, men resan har åtminstone börjat. Vi hoppas att du som funktionär, åskådare, sponsor, tränare eller spelare i eller till Visby BBK vill vara med på denna resa. Första avgång är fredag den 5:e oktober när Norrköping Dolphins gästar ICA Maxi Arena i Visby Ladies hemmapremiär. Kommer du?