Träningsmatch mot ligamotstånd spikad – Svenska cupen-match till Oskarshamn

12 AUG 2019 10:30
Säsongen 2019-20 är Svenska Cupen tillbaka i svensk basket, med en plats i europaspel att spela om. Såhär ser förutsättningarna ut för Visby Ladies.
  • Uppdaterad: 12 AUG 2019 10:30

Säsongerna 96-97 och 97-98 gjorde Visby Ladies något som man återigen hoppas på att kunna göra säsongen 2019-20, nämligen att vinna Svenska Cupen. I Svenska Cupen deltar Sveriges 25 bästa lag baserat på förra säsongens resultat, och det är ett rent cupspel det handlar om, det vill säga att segraren i varje match går vidare. Vinna eller försvinna.

Cupen är i de två första omgångarna indelad i tre stycken zoner; söder, mellan och norr där man möter lag som geografiskt är nära en själv för att sedan i cupens tredje omgång ställas mot övriga rikets vinnare från de första två omgångarna. Segraren från den tredje omgången går till Final Four som går av stapeln 24-26 januari, där värdlaget Luleå Basket är direktkvalificerade. Vinnaren i Svenska Cupen får utöver äran en plats i FIBA Europe Cup.

Bild från försäsongen 2018 som också ägde rum i Oskarshamn.

Visby Ladies ställs i första omgången av Svenska Cupen mot Wetterbygden Sparks, som man vann en och förlorade en match mot säsongen 2018-19. Match kommer att spelas i Oskarshamn som en del av ett stort arrangemang där hela Visby BBK är inblandat och målet är att Visby BBK:s ungdomslag skall få spela matcher mot Oskarshamns ungdomslag i helgen som avslutas på söndagen den 17:e september med en het Svenska Cupen-match mot Wetterbygden klockan 17.00 i Oskarshamns Sporthall.

Visby Ladies börjar seriespelet borta mot Norrköping Dolphins den 28:e september i Stadium Arena, följt av hemmapremiär den 4:e oktober i ICA Maxi Arena mot IK Eos, men innan Svenska Cupen och seriespelet drar igång så kommer Visby Ladies spela träningsmatch mot förra säsongens ligatrea Alvik Basket på hemmaplan. Söndagen den 8 september 13.00 kommer lagen mötas i A7-hallen i Visby för en första kraftmätning.