Supporterinfo inför Semifinal 4:5

11 APR 2018 11:54
För första gången på 12 år spelar Visby Ladies en semifinalserie & för första gången i ICA Maxi Arena spelas en semifinalserie i Sveriges bästa basketliga. Här finns information och svar på frågor för dig som supporter om matchen och det runtomkring.
  • Uppdaterad: 11 APR 2018 11:58

Torsdagen den 12:e april 19:00 så tar Visby Ladies emot Umeå i ICA Maxi Arena i semifinal 4:5 och ställningen 1-2 i matcher. Med andra ord är det mycket på spel och förutsättningarna är enkla. Vid förlust så tackar vi för den här säsongen och vid vinst så kommer en femte direkt avgörande semifinal spelas i Umeå söndagen den 15:e april där vinnaren kommer ställas mot regerande mästarinnorna Luleå Basket i final.

Det har knappast undgått någon att Gotland just nu gemensamt drabbats av basketfeber, och allting pekar på att ICA Maxi Arena under torsdagen kommer att bli välfylld. Entrén öppnar 18:00 och tidigast då kommer du som supporter in i hallen. Det är inte möjligt att boka eller förköpa biljetter, och då det finns chans att trycket på biljetter kommer vara väldigt högt rekommenderas det att man är på plats i så god tid som möjligt. Det kommer inte finnas många tomma sittplatser så vi ber alla supportrar att lämna så få glapp och singelplatser som möjligt i arenan så att så många som möjligt kan få sitta bredvid sin familj eller bredvid sina kompisar om så önskas. Det finns även risk att det kommer vara ont om parkeringsplatser så vi ber samtliga supportrar att samåka till största möjliga grad. Parkeringen är avgiftsfri.

Busstrafiken till ICA Maxi Arena efter 17 är begränsad. Sista bussen som stannar utanför ICA Maxi Arena, vid stoppet Langs Hage, går 16.35 från Visby Busstation och är framme 16.39. Bussarna efter det stannar som närmast vid ICA Visborg, drygt 20 minuters promenad ifrån ICA Maxi Arena. Bussar som stannar vid ICA Visborg går 17:27 & 17:52 från Visby Busstation och är framme vid ICA Visborg 17:35 respektive 18:00. Beräknad ankomst vid gång till ICA Maxi Arena från ICA Visborg är 17:57 respektive 18:22 för de två bussarna enligt Region Gotlands resrobot.

I halvtidspausen kommer det vara uppträdande av Annika Fehling och Annelie Rosvall från Glimra, lotteriet är späckat med fina priser och det kommer erbjudas ansiktsmålning för barn och vuxna i Visby Ladies färger.

Frågor och svar:

Vad kostar en biljett?

Vuxna går in för 80 kronor. Pensionär/Student/Medlem i Visby BBK går in för 50 kronor. Alla under 16 går in gratis.

Hur betalar jag?

Vi tar emot kontanter, kort & swish i entrén. För att insläppet ska gå så smidigt som möjligt så är swish smidigast. Swishnummer står i entrén.

Kan jag förbeställa biljetter?

Nej, det gäller att vara i så god tid som möjligt för att få biljett. Entrén öppnar 18:00.

Hur lång tid kommer matchen ta?

En vanlig basketmatch brukar vara 1,5 till 2 timmar ungefär.

Kan jag köpa mat?

Den till vardags tomma restaurangen i ICA Maxi Arena är förvandlad till en kiosk modellen större under slutspelet och den kommer vara bemannad innan och under matchen där enklare tilltugg såsom korv med bröd kommer finnas till försäljning samt dricka, snacks & godis.

Jag vill ha en VIP-loge, hur gör jag då?

Alla VIP-loger är slutsålda till denna match tyvärr.

Har du fler frågor? Mejla This is a mailto link eller kontakta oss via vår facebook.