Spelat i ett av USA:s bästa collegelag – Nu klar för Ladies

31 MAJ 2019 10:00
Sedan tidigare har Ladies presenterat fem påskrifter till säsongen 19-20 varav tre varit gotländska och alla fem varit svenska, nu är första utländska spelaren klar.
  • Uppdaterad: 31 MAJ 2019 10:00

Alexa Middleton som kommer från spel i NCAA med Iowa State, som är ett av de bästa collegelagen i USA, är nu klar för spel i SBL och Visby Ladies säsongen 2019-20. Den 175 cm långa pointguarden startade 35 matcher för Iowa State säsongen 18-19 med ett snitt på 10.1 poäng på 27 spelade minuter.

Hennes snitt på 5.0 assists per match under sin sista collegesäsong och totalt 176 på hela säsongen är den 10:e högsta noteringen i assistkolumnen i skolans historia på en säsong.

Alexa Middleton, hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Jag drivs av en stor passion, jag älskar basket. Jag är en playmaker som står för mycket energi på banan med bra blick för spelet och jag älskar ett pull-up-skott.

Vilka styrkor och kvaliteter hoppas du kunna tillföra till Ladies?

– Jag hoppas kunna bidra med min höga arbetsmoral och vara en ledare på planen som kan fördela bollen dit den skall för lagets bästa.

Alexa MiddletonAlexa Middleton med bollen.

Har du satt upp några mål för den kommande säsongen?

– De mål jag satt upp är att vara den bästa spelaren och lagkamraten jag bara kan vara och försöka vinna en titel. Jag ser verkligen fram emot till när det hela drar igång och jag hoppas jag kan bli ett bra tillskott till laget.

Head coach Eivind Möstl, vad tänker du kring Alexa Middleton?

– Alexa är en stor ledare på planen med ett högt basket-IQ och det är precis den spelaren vi behöver som pointguard. Iowa State är rankade topp 4 i USA det senaste decenniet och det ska bli väldigt spännande att få vara en del av Alexas fortsatta utveckling när hon redan i dagsläget har ett väldigt fint cv som vi hoppas kunna göra ännu finare. Det här är en spelare att se fram emot att få se i Ladies i höst.

Sportchef Anders “Leo” Pettersson, hur går tankarna kring den här värvningen?

– Poinguardpositionen, check! Med Middleton får vi kvalitet och rutin från hög nivå i en och samma spelare. Alexa Middleton har spelat på högsta nivån med de bästa i collegeligan i USA. Poänggörare och ledarskap i en och samma spelare. Med det nya truppbygget kommer Alexa att få en väldigt stor roll och det är jag säker på att hon kommer klara galant!