Skarpskytt från college ersätter Tucker – Skjuter 40% från 3-poängslinjen

09 SEP 2019 11:30
Direkt efter att det stod klart att Hailey Tucker av familjeskäl var tvungen att lämna ön så inleddes jakten på en ersättare. Efter intensivt letande är nu en skarpskytt klar för klubben.
  • Uppdaterad: 09 SEP 2019 11:30

23-åriga Shooting Guarden Jaycee Coe som spenderade sina två sista collegeår på Southeastern University är klar för spel med Ladies säsongen 2019-20 och kommer vara Hailey Tuckers ersättare.

Säsongen 17-18 var hennes bästa när det kommer till statistik där hon startade 31 matcher, snittade 14,9 poäng och 2,8 assist per match. Från trepoängsland sköt 180 cm långa Coe hela 42.5% säsongen 17-18 och räknar man samman hennes två sista collegesäsonger med totalt 433 försök ligger snittet på 40%, ett snitt enbart tre spelare på trepoängs-topplistan* slog i SBL 18-19.

Inte bara från trepoängslinjen kan hon skjuta, utan från straffkastlinjen snittade Coe 86.1% säsongen 18-19, ett snitt enbart Janel McCarville och Louice Halvarsson på straffkast-topplistan slog 18-19 i SBL.

Jaycee Coe, hur känns det att ha skrivit på för Visby Ladies?

– Det är en dröm som går i uppfyllelse att vara klar för spel med Ladies. Så fort jag fick höra om möjligheten sken jag upp som en sol direkt. Att få fortsätta spela basket efter collegetiden är en välsignelse och jag är så glad över att få göra det i Sverige med Visby Ladies.

Vad ser du fram emot med säsongen 2019-20?

– Jag ser enormt mycket fram emot att få komma till Europa för att spela basket. Jag har aldrig varit utanför USA:s gränser så det kommer att bli mycket nytt för mig. Jag ser också fram emot att spela med Alexa Middleton igen eftersom vi spelade tillsammans på High School.

Jaycee Coe.

Vad hoppas du bidra med till laget?

– Jag hoppas att kunna bidra med ett starkt skytte från 3-poängslinjen vilket är ett hot som också kommer öppna upp golvet och skapa bättre ytor för de andra, och även kunna stå för en vinnarmentalitet och en laget före jaget-inställning.

Head coach Eivind Möstl, hur känner du om Jaycee Coe?

– Att ersätta Tucker visste vi direkt skulle bli väldigt svårt, och det fanns unika kvaliteter hos Tucker som inte kommer gå att ersätta, men med Coe så tror jag att vi får en annan typ av spelare som också kommer kunna bidra med väldigt mycket. Henne procent från treorna är väldigt imponerande och ger oss dels ett till hot utifrån men också bättre möjlighet för resten av spelarna eftersom det inte kommer gå att släppa Jaycee.

Sportchef Anders “Leo” Pettersson, varför föll valet på Coe?

– Efter att Tucker lämnade oss så tappade vi också en unik och sevärd spelare. Jakten på ersättare satte igång samma dag som Tucker lämnade beskedet. Efter att ha synat många spelare så valde vi en utpräglad skytt till laget. Jaycee Coe är en fighter som verkligen kan skjuta bollen och magkänslan var direkt att hon kommer passa in bra i det här lagbygget.

* De tre spelare som sköt högre än 40% säsongen på 3-poängstopplistan var Martina Stålvant (44.3), Chioma Nnamaka (44.05) och Deanna Weaver (41.88)