Såhär följer du Visby Ladies äventyr i Svenska Cupen, och så funkar det

11 SEP 2019 10:20
Söndagen den 15:e september drar Svenska Cupen igång för Visby Ladies, och även många andra lags del. Här hittar du all information för att följa Ladies cupresa.
  • Uppdaterad: 11 SEP 2019 10:20

1997 och '98 vann Visby Ladies Svenska Cupen back-to-back, och till säsongen 2019-20 är cupen tillbaka för att tillföra extra glöd och spänning.

I den första omgången av Svenska Cupen ställs Ladies mot förra årets ligaåtta Wetterbygden Sparks, och matchen kommer att spelas i Oskarshamn då Visby BBK:s ungdomslag kommer att spela mot Oskarshamns dito i helgen, och således blir den en tip off-resa för att rivstarta årets säsong för såväl ungdomslaget som elitlaget i klubben.

Matchen spelas 17.00 söndagen den 15:e september i Oskarshamns Sporthall där Oskarshamns BBK är arrangör för matchen. Entrén ligger på 50 kr eller gratis för dig som är under 18, medlem i OBBK eller med på resan i Visby BBK:s namn givetvis.

För dig som vill ta dig till Oskarshamn se matchen på plats så går det att åka med Destination Gotlands 07.50-båt från Visby och sedan hem 20.15 från Oskarshamn samma dag. Matchbiljett löser du i entrén.

Du som inte har möjlighet att ta dig över kommer att kunna se matchen via livesändning. Via SolidSport kommer matchen att livesändas och sändningen kommer kosta 59 kr, där en del av intäkterna tillfaller Visby Ladies. Länk till webbsändningen kommer att läggas upp på Ladies sociala medier på matchdagen.

Förutsättningar för Zon Mellan

Gällande det tävlingsmässiga så är förutsättningarna enkla. Det är ett möte, och det är vinna eller försvinna som gäller. Vid förlust är cupäventyret över för den här säsongen, och vid vinst så går man vidare till omgång 2 som spelas helgen 21-22:a september där man kommer ställas mot vinnaren av Alvik Basket och Haga BG (Norrköping).

Vinner Alvik kommer en eventuell omgång 2 spelas på hemmaplan i ICA Maxi Arena, och vinner Haga BG kommer en eventuell omgång 2 spelas i Norrköping.

Vinnarna i omgång 2 kommer att gå vidare till omgång 3, där de två bästa lagen från varje zon är med, och det högst rankade laget (ranking avgörs av placering i grundserietabellen säsongen 18-19) väljer motstånd först. Sex lag ska bli tre, där vinnarna i omgång 3-mötena får en Final Four-plats. Den klubb som arrangerar Final Four, som 2019 är förra årets kvartsfinalister Luleå Basket, är direktkvalificierade till Final Four och är inte med i omgång 1-3.

I Final Four är det samma princip som gäller som i omgång 3, att det högst rankade laget väljer motstånd först. Vinnaren av Svenska Cupen belönas med en plats i FIBA Europe Cup.