Profilen klar för sin sjätte säsong – "Kommer bli värdefull"

28 MAJ 2019 10:00
Inför säsongen 2013-14 värvades en 19-årig Johanna Persson från basketgymnasiet i Sanda till Visby Ladies. Nu är hon klar för sin sjätte ligasäsong på ön.
  • Uppdaterad: 28 MAJ 2019 10:01

Boden Basket-bördiga forwarden Johanna Persson har hittills hunnit med 95 ligamatcher med Ladies och kommer i höst därmed både göra sin sjätte ligasäsong med klubben och även spräcka 100-vallen i spelade tävlingsmatcher med Ladies. 25-åringen med skyttet som största styrka har gjort över 1700 minuter och kommer sannolikt därför sannolikt vara den mesta ligaspelaren i Ladiestruppen 2019-20.

Johanna Persson, du är nu klar för din sjätte säsong i höst, hur känns det?

– Jag kan inte riktigt förstå att det gått så många år sedan jag flyttade till ön 2013 för att spela min första säsong med Ladies. Det känns inte mer än rätt att jag följer uppmin förra halva säsong med en hel, jag ser fram emot det!

Vilka kliv vill du ta till nästa säsong?

– Jag siktar på att bli stabilare i mitt trepoängsskytte som jag vet att jag har, men inte alltid har fått till på match, och det tycker jag det är dags att vända på.

Johanna Persson. Foto: Erica Thomsson

Vad tror du krävs för att laget ska gå så långt som du vill?

– Det krävs att vi från start får ihop ett lag med god lagsammanhållning, ett gäng som både tycker om att umgås med varandra och jobbar hårt tillsammans för att nå uppsatta mål. Det räcker inte att ha några få spelare som glänser individuellt, det krävs en grupp som litar på varandra och spelar tillsammans.

Head coach Eivind Möstl, hur känns det att behålla Johanna Persson?

– Johanna är en spelare med hjärtat på rätt ställe och det var tydligt när hon anslöt till laget förra säsongen vilken positiv påverkan hon har på laget. Det är bra med lite kontinuitet och en redan bra trepoängsskytt som säger själv att hon vill bli ännu bättre tackar jag aldrig nej till. Hon har en bra inställning där hon alltid sätter laget först, och jag har hittills inte sett en träning eller match där hon inte gett 100%.

Sportchef Anders “Leo” Pettersson, hur är tankarna kring den här förlängningen?

– Det här är härliga nyheter för Ladies! Johanna är en fantastisk skytt som nu har utvecklat och stabiliserat resten av sitt spel på en högre nivå. Johannas norrländska lugn tillsammans med hennes rutin kommer att bli värdefull för nästa säsong lag.