Poäng- och returbäst i sitt college-lag i NCAA – Nu klar för Ladies

19 JUN 2019 10:00
Fem svenska påskrifter har Ladies hittills presenterat samt en amerikansk, och nu är andra amerikanskan till Ladies säsongen 2019-20 klar, som under sin collegetid har bevisat att hon vet hur man gör poäng.
  • Uppdaterad: 19 JUN 2019 10:00

Julie Spencer kommer precis som den tidigare presenterade Alexa Middleton från spel i högsta divisionen för collegelag, NCAA, där Spencer representerat University of Portland under sina samtliga fyra collegeår.

Den gångna säsongen har Spencer startat samtliga Portlands 30 matcher, och den 186 centimeter långa forwarden var säsongen 2018-19 poängbäst i sitt Portland med 15.7 poäng och 7.8 returer per match. Inte nog med det, i tre raka säsonger var hon lagets bästa returtagare och säsongen 2018-19 stod hon för sammanlagt sju double-doubles.

Julie Spencer, hur skulle du beskriva din spelstil?

– Jag skulle kalla mig själv en Power Forward som även kan spela på position 3 och 5. Jag kan spela både nära korgen och mer utifrån och jag älskar att ta skott utifrån likväl som jag gillar att attackera mot korgen och posta.

Julie Spencer, nyförvärv i Visby Ladies.

Vad hoppas du kunna tillföra till Ladies?

– Jag hoppas kunna vara bidragande till en vinnarkultur i laget, jag är väldigt passionerad i mitt spel och jag vill verkligen vinna till varje pris. Jag hoppas kunna stå för ett hot både utanför och innanför trepoängslinjen och ett starkt försvarsspel eftersom jag tycker försvar är en väldigt viktig ingrediens i att nå framgång på planen.

Vad ser du fram emot mest med att komma till Sverige och spela?

– Jag har alltid velat uppleva Europa och jag har alltid velat spela basket på en hög nivå, så det här är som en dröm som går i uppfyllelse för mig. Jag har hört att Sverige är ett fantastiskt ställe att börja sin karriär på, så jag ser fram emot att ta del av kulturen och gemenskapen i Visby.

Head coach Eivind Möstl, hur känns värvningen av Julie Spencer?

– Jag är väldigt glad att vi kan presentera Julie som vår nya Power Forward som med sin spänst och fysik kommer vara ett lika stort hot i 3-sekundersområdet som utanför 3-poängslinjen. Hennes spelartyp ger oss större möjligheter att spela ett varierat och mer oförutsägbart anfallsspel.

Sportchef Anders “Leo” Pettersson, varför blev det Spencer?

– Under förra säsongen var Ladies ligans bästa returtagande lag och sämst på skott utifrån. Det var en tydlig målsättning att vi ville förändra det sistnämnda till säsongen 19-20. Nu letar vi efter en kombo i spelarna med längd, atletism och att båda kunna ta bollen till korgen och skjuta utifrån. Julie Spencer har allt detta. En tuff attityd som syns långa vägar på parketten och hon har de verktyg vi letat efter.